İnanca göre Hz. Nuh'un tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aş olan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, bu Muharrem ayında da damakları tatlandırmaya devam ediyor.

DEVA Partisi Düzce İl Teşkilatı tarafından, Muharrem ayı dolayısıyla İstanbul Caddesi üzerine kurulan stantta vatandaşlara aşure ikram edildi.

Partililer tarafından dağıtılan aşureye vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, aşure standının önünde de uzun kuyruklar oluştu.

"Bu işin siyaseti olmaz"

Aşure dağıtımı ile ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, parti olarak her zaman Türkiye’deki değerlere sahip çıktıklarını ifade ederek, “Bugün DEVA Partisi Düzce İl Teşkilatı olarak, Düzceli hemşehrilerimize aşure ikramı yapıyoruz. Bizler her siyasi partide olduğu gibi, ülkemizin her kesiminde yaşayan insanların değerlerine sahip çıkmaya gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda da bugün Muharrem ayının içerisinde olmamızdan dolayı aşure ikramımızı yapıyoruz. Güzel bir etkinlik oldu, vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyorlar. Tabii aşure ikramdır, bu işin siyaseti olmaz. Standımız herkese açık” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI