DEVA Partisi’nin Düzce teşkilatlanmasını kongre ile resmiyete taşıdığı tarih olan 5 Aralık’ın yıl dönümü dolayısıyla bugün DEVA Partisi Düzce İl Teşkilatı’nda kutlama programı düzenlendi. Programda, DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri pasta kesti.

“Bugün artık herkes problemlerin farkında”

Programda konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, 1 yıl içinde Düzce’de yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Gözlemlediğimiz tüm sorunları siz kıymetli basın mensupları aracılığı ile duyurmaya çalıştık. Esnaf ziyaretleri, mahalle ve köy ziyaretleri, muhtarlar ziyaretleri ve STK ziyaretleri gerçekleştirdik. Bugün itibariyle herkes artık mevcut problemlerin farkında, artık sokakta bunlar açık açık konuşulmaya başlandı. İlk günlerde insanlar bunları kulağımıza fısıldıyorlardı çünkü insanlarda bir korku vardı ancak bugün itibariyle açıkça söylemek gerekirse kimsenin korkusu kalmadı. Bıçak kemiğe dayanmış durumda. Hergün yapılan zamlar artık vatandaşımızın tahammül edeceği sınırların çok çok üzerine çıkmış oldu” dedi.

“Yeni bir siyasi dil inşa etmeye çalışıyoruz”

DEVA Partisi olarak yeni bir siyasi lisan, yeni bir siyasi kültür inşa etmeye çalıştıklarını kaydeden Caymaz,  “Teşkilatlarımızı kurarken dikkat ettiğimiz bazı önemli kriterler vardı. Arkadaşlarımızın iyi niyetli, tolumda karşılığı olan, dürüst, işini iyi yapan arkadaşlarımızdan ekip oluşturduk. Toplantılarımız da çok verimli geçiyor. Burada herkes fikrini açıkça ifade edebiliyor. Biz buna inanıyoruz. Demokrasi dediğimiz olay budur. Çok farklı fikirler olabilir, olmalılar da. Ancak nihayetinde akşam masadan kalkarken uzlaşıya sağlıyoruz. Ortak akılla birlikte yapacağımız faaliyetlere karar veriyoruz. Yeniden inşa etmek istediğimiz siyasi kültür bakımından konuyu ele aldığımızda da, biz muhalefeti inanın muhalefet olsun diye yapmıyoruz, doğruları dile getiriyoruz. Ülkemizin menfaatine olan bütün konuları dile getiriyoruz ve çözüm önerileri de sunuyoruz. Herkes bir yapı oluşturabilir ancak mevcut sorunlar üzerine bir çözüm öneriniz yoksa bunlar hep hava kalır. Suya yazı yazmak diye bir tabir vardır bilirsiniz... Biz iktidar olduğumuzda "Memleketimiz için neler yapacağız?" bunları anlatmak çok önemli ve bunları da vaat olarak değil de taahhüt olarak yapmak lazım. Biz havaya konuşmuyoruz. Yapacağımız tüm işlemler politika başkanlarımızın hazırlamış olduğu yazılı programlarda var” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de bu kadar makas farkı hiçbir zaman olmadı”

TÜİK’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Caymaz, “Geçtiğimiz günler TÜİK kurumunun bir enflasyon açıklaması oldu. Yeni oranlarda TÜFE endeksini yüzde 21 olarak açıkladılar. ÜFE'yi ise yüzde 54 olarak açıkladırlar. Arada yüzde 33'lük bir makas farkı var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar makas açıklığı hiç olmadı. Bu şu anlama geliyor; üretici firmalar henüz tüketici ürünlerine bu arada yüzde 33'lük zam farkını yansıtmadılar demektir. Ama mecburen yansıtacaklar. Sürekli artan bir döviz kuru var. Üreticilerin ham madde tedariğindeki fiyatlar artıyor. Stoklardan bugüne kadar çalışıldı ama artık yeni tedarik zincirindeki hareketlenmeler ve tedarik malzemenin yükselmesi artık direkt olarak tüketiciye yansıyacak. Bu yüzde 33'lük fiyat maalesef ki yansıyacak. Bu bir realite, bu iş matematik işidir” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI