AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay AK Partinin 14. İstişare toplantısı sonrasında yazılı basın açıklaması yaptı. Demokratikleşme Projesi bir Milli Birlik ve kardeşlik Projesidir diyen Erbay açıklamasında şu görüşlere yer verdi; " Bu proje artık anaların ağlamaması için başlatılmış bir projedir. Bu proje, Devleti ve Milleti ile bölünmez bir bütün olan ülkemizin birliğini güçlendirme projesidir. Bu proje, Ülkemiz üzerinde kendi çıkarları için operasyonlar yapan bir takım güçlerin oyunlarını bozma, Güneydoğu Anadolu bölgesinin artık kanla, şiddetle ve gözyaşı ile anılmasını durdurma projesidir. Bu projeye herkezin omuz vermesi, destek olması çok önemlidir." dedi.
Şimdi sıra bu bölgenin ve Ülkenin diğer bölgeleriyle hem sosyal hemde ekonomik olarak tam entegrasyonunu sağlayacak tedbirlerin alınmasında ancak muhalefet partilerinin tahrikleri ve istismarları vatandaşlarımız arasında malesef soru işaretleri oluşturmakta. Böylesine hayırlı samimi ve kararlı bir girişim karşısında bile Ülkenin, Milletin hassas değerleri istismar ediliyor. Malesef oy avcılığına kurban edilmek isteniyor. Kitleleri manüpile etmek için kabul edilemez ve tehlikeli metotlara başvuruyorlar Habur sınır kapısında yaşanan manzara ne kadar kabul edilmezse aynı şekilde bir Şehit Annesinin organizeli bir şekilde elinden tutarak Meclis toplantısına taşımak slogan attırmak ve onun üzerinden şehitlerimizi ve şehit ailelerimizi istismar etmekte o kadar kabul edilemez bir harekettir hiç kimsenin halkımızın hissiyatıyla oynamaya hakkı yoktur hiç kimse milletin kutsal değerleri üzerinden siyaset yapmaya hemde istismar ederek siyaset yapmaya teşebbüs etmesin dedi.
Düzce Milletvekili Celal Erbay 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle sevgili Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten duygularla tebrdik ediyorum dedi.