Gölyaka'da 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Nihat Çelik, Düzce Belediye Başkanlığı'na bir kez daha aday adaylığını koydu. 2009 yerel seçimlerinde de Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası aday adayı olma kararı alan ancak o dönemde adaylığı Mehmet Keleş'e kaptıran Çelik, bu kez adaylığına kesin gözüyle bakıyor.

Erdoğan'la yakınlık artı sağlayacak

Uzun yıllardır yürüttüğü başkanlık görevini artık merkez belediyesinde sürdürmek isteyen Çelik, bugün Öncü TV ve Manşet Gazetesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Öncü Medya Grup Başkanı Önder Tonyalı'nın da bulunduğu ziyarette Çelik, partisinden adaylık konusunda önemli bir destek aldığını vurguladı. AK Parti'nin kuruluşunda önemli gayretler gösterenlerden bir olduğunun altını çizen Çelik, aday gösterilip seçilmesi halinde Başbakan ve Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan'la olan yakın ilişkisinin Düzce'ye hizmette kendisine önemli artılar sağlayacağını vurguladı.

Alt geçit projesini açıkladı

Partisinin aday gösterip halkın da teveccüh göstermesi durumda başkanlık koltuğuna oturduğunda ilk işinin terminal ve katı atık tesisi gibi önemli projeleri Düzce'ye kısa sürede kazandırmak olduğunu söyleyen Çelik, partiyle olan kuvvetli diyaloğun Gölyaka'da büyük projeleri hayata geçirmesini sağladığını söyledi. Aynı durumun il belediye başkanı olması halinde de geçerli olacağını söyleyen Aday Adayı Çelik, hayata geçirmeyi planladığı alt geçit projesini de ilk kez açıkladı. D-100 karayolu üzerinde dalçığın ve üst geçitlerin trafiği kaldırmada yetersiz olduğuna dikkat çeken Çelik, yol üzerinde belli noktalara alt geçit yapılması gerektiğini söyledi. Alt geçitlerin trafiği önemli ölçüde rahatlatacağını kaydeden Çelik, ilçedeki projelerin son durumu hakkında da bilgiler aktardı.

Kardüz'de çok geç kalındı

Göreve geldiği günden bu yana en önem verdiği konunun Kardüz olduğunu söyleyen Çelik, "Artık turizm gelişim bölgesi ilan edilen Kardüz Yaylası'nın kış turizmine kazandırılmasında çok geç kalındı. Adil Üstündağ'ın aralarında bulunduğu Kardüz'ü inceleyen yatırımcılar elektrik ve yol sorununun çözülmesini istiyordu. Bu noktada başlattığımız girişimlerde yayla olan Kardüz'ün 1970'li yıllarda kayıtlara orman olarak geçtiği gerçeğiyle karşılaştık. Yaylaya elektrik veriliyor ancak orman alanı olarak gözükmesi buna engel oluyordu. Hemen Orman kadastro komisyonu kurdurttum. Komisyon Kardüz'ü yayla statüsüne çevirdi. Böylelikle elektrik sorunu aşıldı. Bu yıl milletvekillerinin de verdiği destekle gelen ödenek Kardüz Yaylası'nı hem yola hem de elektriğe kavuşturuyor." dedi.

Aziz Yıldırım da yatırım düşünüyor

Yol ve elektrik çalışmalarının başlamasıyla bölgeyi inceleyen yatırımcı sayısında da artış olduğunu vurgulayan Çelik, Aziz Yıldırım ve Akçakoca'daki Sky Tower Oteli'ni yapan firmanın Kardüz'ü yatırıma uygun bulduğunu açıkladı.

İSKİ yavaştan alıyor

Yine turizm gelişim bölgelerinden olan Kültür Park'ta uzun süredir yapımı gündemde olan golf sahasının katı atık ve arıtma tesisi sorununa takıldığını açıklayan Çelik, "Atık konusu Yığılca Hecinler bölgesine yapılacak katı atık depolama tesisi ile sona erecek. Artıma konusunda ise DSİ ve İSKİ'nin harekete geçmesi bekleniyor. Cumayeri, Kaynaşlı, Yığılca, Gölyaka, Çilimli ve Gümüşova için Cumayeri'ne büyük bir artıma tesisi yapılacak. İlk önce 123 milyon TL'lik bir proje olan arıtmanın maliyetinin 3/1 DSİ, 3/1 İSKİ ve 3/1 oranda da belediyeler tarafından karşılanması istendi. Biz bu duruma itiraz ettik. Zaten bütçemiz belli, verme gücümüz yok. Bunun üzerine belediyelere yüklenen maliyetten vazgeçildi. Şimdi İSKİ ve DSİ'nin ortak çalışmayla projeyi hayata geçirmesi bekleniyor. Ancak İSKİ işi yavaştan alıyor. İstanbul'un şuanda acil olarak suya ihtiyacı olmaması nedeniyle çalışmaları yavaştan alıyor." dedi.

Kamulaştırma da beklemede

İSKİ'nin İstanbul'un 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Melen Projesi için yapımı süren barajla sular altında kalacak bölgelerdeki kamulaştırmanın da yavaş ilerlediğini belirten Çelik, İSKİ'nin sadece 1. bölgeye kamulaştırma parası verdiğini, Düzce'nin de bulunduğu 2. ve 3. bölgelerde bekleyişin sürdüğünü kaydetti.

 

Haber; C.ÜSTÜNER