Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu yaptığı açıklamada Düzce'nin kanayan yaralarından biri olan D-100 kara yolu kenarındaki ruhsatsız fabrikaların ruhsatlandırılabilmesi için Gümüşova Kaynaşlı arasının tamamen imara açılması konusunu değerlendirdi. Kaşıkoğlu yaptığı açıklamalarda D-100 kara yolunun kuzey ve güneyinde kurulmuş olan fabrikaların ruhsatlarının olmadığını ve bu fabrikalara ruhsat verilmesi için çalışmaların yapıldığını ve yıllardır yaşanan bu sorunun giderileceğini ifade etti. Düzce'nin çevre planına uygun bir şekilde ruhsatların verileceğini ve durumun daha önceden yapılmış olan fabrikaları kapsadığını vurguladı. Bunun dışında yeni yapılması planlanan fabrikalara bu ruhsatı vermenin yanlış olacağını belirten Kaşıkoğlu, bu konuların çok önemli olduğunu ve konuşulması tartışılması gerektiğini söyledi. Kendi düşüncesinin eskiden kurulmuş olan fabrikalara ruhsatların verilmesi yönünde olduğunu ifade eden Kaşıkoğlu, Düzceli ileri gelenlerin bu konuyu önümüzdeki günlerde enine boyuna tartışacağını vurguladı. D-100 kenarında bulunan bütün arazilere ruhsat vermenin yanlış olduğunu belirten Kaşıkoğlu, “Bu durum Düzce'yi ucube bir kent haline getirecekse ben buna karşıyım.” diyerek tepkisini dile getirdi.

"3-5 sene içinde yaşanılabilir iller arasında yer alacağız."

Düzce'nin yaşanabilir iller sıramasındaki yerine değinen Kaşıkoğlu, Düzce'nin karanlık günlerinden yavaş yavaş kurtarıldığını ve eski kötü imajından bir an önce arındırmak istediklerini vurguladı. 2002 yılında Düzce'de gece kimseni sokağa çıkamadığını ifade eden Kaşıkoğlu, bu durumun değiştiğini ve geceleri Düzce sokaklarında canlılığın yaşandığını belirtti. Düzcenin çok değil 3-5 yıl içinde yaşanılabilir kentler arasında üst sıralarda olacağının sözlerine ekleyen Kaşıkoğlu, “Herşeyiyle en iyi olan bir şehir yaratmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Iski ve fındık konusuna da değinen Kaşıkoğlu, İSKİ'nin Düzce çevre planına uyacağını vurgulayan Kaşıkoğlu, fındığın da denildiği gibi ayaklar altında olmadığını ve giderek fiyatının yükseldiğini sözlerine ekledi.