Koronavirüs salgını sürecinde gerekli izolasyon ve sokakta alınması gereken tedbirlere uyulmaması yüzünden vaka sayısının giderek arttığı Düzce’de iş dünyası son yılların en büyük sınavından geçiyor. Kimi İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri ile kimi ise virüs bulaşma riski nedeniyle kepenk indiren esnaflar, kara kara katlanan borçları düşünüyor.

Düzce’nin sorunlarına merhem olması gerekirken…

Yine küçük ölçekli işletmeler gibi Düzce’deki sanayi kuruluşlarının birçoğu da ya faaliyeti yavaşlatmak ya da durdurmak zorunda kaldı. Bu durum şehrin ekonomisini olumsuz yönde etkilerken, Ankara’da Düzce’nin sesi olan vekillerin, soruna merhem olması umut ediliyor.

5 dakika boyunca kendi mesleğinin sıkıntıları anlattı

Ancak bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi oturumunda söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın tüm iller gibi memleketinde de yaşanan sıkıntılı süreci anlatması ve çözüm önerilerine ilişkin taleplerini aktarması beklenirken, 5 dakika boyunca kendi mesleğinin sancılarını anlattı.

“Fırsata çevirmeye çalışanlar kesinlikle ve kesinlikle eczacılar değil”

Salgın sürecinde birtakım sıkıntılar yaşayan meslek gruplarının başında eczacıların geldiğini savunan Yılmaz, Düzce’deki 1 eczacı ve 2 medikal firmasının ceza almasını görmezden gelerek, ‘Bunun sorumlusu eczacılar değil’ dedi.Milletvekili Yılmaz şöyle konuştu: “Gittiğiniz zaman, daha önceden 1 liraya aldığınız maske 5 lira, işte 5 liraya aldığınız kolonya 10 lira, 10 liraya aldığınız antiseptik solüsyon 50 lira olarak karşınıza çıktı ve sorumlu olarak doğrudan eczacıları görmeye başladınız. Aslında bunun sorumlusu eczacılar değil sayın milletvekilleri. Bunun sorumlusunu eczacılar olarak göstermek yanlış bir düşünce. Bunun sorumlusu, bunu fırsata çevirmeye çalışan birtakım çevrelerdir ve bu çevrelerin içerisinde kesinlikle ve kesinlikle bizim meslektaşlarımızın, eczacılarımızın böyle bir pozisyonu yoktur.”

Ceza ortadayken böyle savundu

Düzce’de maskeyi yüksek fiyattan sattığı için 10 bin 475 lira ceza alan eczaneyi aklamaya çalışan Yılmaz, “Meslektaşlarımızı âdeta bir stokçu olarak görmekten, fırsatçı olarak görmekten özellikle Ticaret Bakanlığı vazgeçsin. Yani biz zor şartlarda hiç kimseden yardım almadan tamamen kendi tedbirlerimizi alarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Hiçbir beklentimiz de yok, sadece takdir ve teşekkür ediyoruz, meslektaşlar olarak sadece beklentimiz budur.” ifadelerini kullandı.