CHP İl Başkanı İlhan Duru, CHP Milletvekili Adayları Zafer Teber, İlknur Başak Tütüncü ve Hasan Servet Öktem daha önce Düzce’nin çeşitli yerlerindeki reklam panolarında yer alan CHP adaylarının fotoğraflı afişlerinin üzeri karalanmasının ardından CHP’nin seçim minibüsünün hedef alınmasına tepki gösterdi.

Mehmet Akif Bulvarı üzerinde bulunan seçim ofisinde bir araya gelen CHP’li isimler kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırıyı yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.

CHP İl Başkanı İlhan Duru yaptığı açıklamada bu saldırıların sebebinin, 24 Haziran seçimlerine günler kala CHP’nin ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçim kampanyalarında gösterdiği yükseliş olduğunu söyledi.

“Sağlıklı bir seçime gitme hakkımızı kullanmamızın sağlaması gerekiyor”
CHP’nin Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber ise şunları kaydetti:

“AK Parti İl Başkanlığını nezaket ziyaretine gittiğimizde üslup uyarısı yaptık. Alt parti yöneticisine kadar herkesin üslubunu düzeltmesi gerektiği konusunda özellikle Cumhurbaşkanımızın üslubunu düzeltmesi ile ilgili İl Başkanı Hikmet Keskin Bey’e ricada bulundum. Seçim kampanyası başladığından bu yana baskılarla karşı karşıyayız. Bu son hadise bardağı taşıran son damla oldu. Seçim ofisi tutmak için sıkıntı yaşarken bu son olaylardan sonra vazgeçirtildiği kanaati oluşmaya başladı bende. Bayram ziyaretimizde Vali Bey’den bir ricam oldu. Yasadışı bir sürü pankartlar asılı inşaatlarda hepsi seçim kanununa aykırı. Parti önleri ve seçim ofisleri dışında bayrak asılamaz. Düzce’nin giriş çıkışında belediyenin panosuna bile AK Parti Genel Başkanı’nın posteri asılmıştı. Söyledik fakat 5 günde kapatılabildi. Yetkilileri kanunlara uymaya çağırıyoruz. Sağlıklı bir seçime gitme hakkımızı kullanmamızın sağlaması gerekiyor kolluk güçlerimizin ve diğer seçim görevlilerinin.”

Teber ayrıca, ifadelerin verildiğini ve olayla ilgili kanuni süreç başlatıldığını belirtti.

“Sen onu yırtsan ne olur benim gözlerimin içi gülümsüyor”
CHP Düzce 2.Sıra Milletvekili Adayı İlknur Başak Tütüncü de yaptığı açıklamada bunun münferit bir olay olduğunu belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Gittiğim her yerde sevgiyle karşılandım, gittiğim her yerde kucakladılar. Düzce kamuoyu bizi bağrına bastı. Bütün Türkiye’de bir yükseliş içerisindeyiz. Adaylarımız gittiği her yerde teveccüh görüyor. Biz millet için yola çıktık. Zoru başarmak biz kadınların işi. Kadın bir eliyle çocuğunun beşiğini bir eliyle dünyayı sallayabilir. Bu olaylar moralimizi bozmayacak. Yolumuza devam edeceğiz. Kurtuluş çok yakın. 2 gün sonra televizyonlarda sürekli nefret pompalayan zihniyet gidecek ve siyasete bir incelik gelecek. Bizler gelecek. Ben o fotoğrafta gülümsüyorum ama sen onu yırtsan ne olur benim gözlerimin içi gülümsüyor.”

“Bu olayların arkasında herhangi bir siyasi partinin bulunmadığına inanmak istiyoruz”
Son olarak CHP Düzce 3.Sıra Milletvekili Adayı Hasan Servet Öktem şu ifadelerde bulundu:

“Karşılaştığımız bu olaylar hiç iç açıcı değil. Seçimlere gün kaldı. Seçimler demokrasinin baterileridir, çiçekleridir. Seçimlerde partileri amblemlerine, vasıtalarına saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Biz bu olayların arkasında münferit şahısların olduğuna inanmak istiyoruz. Biz bu olayların arkasında herhangi bir siyasi partinin bulunmadığına inanmak istiyoruz. Bu vesile ile emniyetimizi, belediyemizi, valiliğimizi işlem yapmaya çağırıyoruz. Bu yapılan saldırıların kuvvetle takip edilmesi ve caydırılması gerekiyor. Seçimlere 2 gün kala bu olayların bir daha tekerrür etmemesini diliyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ