Yerel seçimlere az bir süre kala partilerin adaylık başvurularında da sona yaklaşılıyor. CHP'de aday olmak isteyenlerin başvuruda bulunması için bugün son güne girilirken parti de kaç kişinin adaylık başvurusunda bulunduğu ve bu isimlerin kimler olduğu bilinmiyor.

Bugün sona erecek adaylık başvurularının ardından adayları açıklamak için önce Genel Merkez ile görüşüleceği belirtildi. Genel Merkez'le görüşmenin ardından da adayların birkaç gün içinde açıklanacağı ifade edildi. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, adaylık başvurusunda bulunan isimlerin çoğunlukta olduğunu belirterek bu isimlerin birkaç gün içinde açıklanacağını söyledi.

Tozan, CHP Düzce Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda ise şimdilik bir açıklama yapamayacağını ama açıklanacak ismin partinin istediği karakterde olduğunu dile getirdi.

Diğer taraftan CHP ilçelerde de adaylık başvurularına devam ediyor. İlçelerde etkisini arttırmak isteyen parti, adaylar üzerinde görüşmelerine devam ederken partinin yapısına uyan ve etkili olacak isimlerin aday olarak gösterileceği belirtiliyor.