Siyasi partiler her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı’nın ikinci gününü bayramlaşmaya ayırdı. Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti’yi ziyaret etti. İki parti arasındaki bayramlaşma ziyareti samimi bir havada gerçekleşti. Yüzlerin karşılıklı olarak güldüğü ziyarette sıcak bir sohbet havası oluştu. Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin CHP heyetini kapıda karşıladı. İl Başkanı Keskin’in odasında yapılan ziyarete CHP İl Başkanı Mustafa İzgin, CHP 1.sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, CHP 3.sıra Adayı Abdullah Şahin katılırken 2.sıra Adayı Zekeriya Yanmaz grupta yer almadı. Ak Parti’de ise, Ak Parti’de ise İl Başkanı Keskin, AK Parti Düzce İl Başkan Yardımcısı ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Şinasi Tuzluoğlu ve Teşkilat Başkanı Okan Acar hazır bulunurken Milletvekili adaylarından herhangi bir ismin katılmadığı görüldü.
 

TEBER: “SEÇİMDE YAPILSA TABLO BİRBİRİNE YAKIN BİR TABLO GİBİ GÖRÜNÜYOR”
 
Ziyarette öncelikli olarak CHP 1.sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, söz aldı ve Ak Parti grubunun bayramını tebrik ederek siyasi gündeme değindi. Teber, 1 Kasım’da da sandıktan birbirine yakın bir tablo çıkacağını dile getirerek yerelde birlik mesajı verdi.  Teber, “Bu ülke hepimizin o nedenle ülkemizin sorumluluğuyla hareket etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Yerelde de bize böyle bir vazife düştüğünü düşündük. Ne olursa olsun bir arada olmamız lazım. Biz yerelde bunu sağlayabilirsek genelde de yukarıdakilere bir örnek olmuş olur. ‘Bizim örgütlerimiz, teşkilatlarımız birbirlerine yakın, biz bu işi, becerebiliriz.’ denebilir. Seçimde yapılsa tablo birbirine yakın bir tablo gibi görünüyor. Değişik bir oy değişimi söz konusu gibi. O nedenle yerelden bizimde buna bir destek vermemiz gerekir diye düşünüyoruz.” dedi.
 
GERGİNLİK SİYASETİ İSTEMİYORUZ
 
Teber’in ardından Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin düşüncelerini ifade etti. Ziyaretten dolayı CHP grubuna teşekkür ederek sözlerine başlayan Keskin, Teber’e yerelde katıldığını vurgularken Düzce’de gerginlik siyasi istemediklerini genelde ise genel merkezlerinin belirleyeceği yoldan ilerleyeceklerini belirtti. Keskin, “Güzel bir siyaset yapmamız lazım. Geçmişi olan bir siyaset yapmamız lazım. İleriyi gören bir siyaset yapmamız lazım. Düzce için Düzce’nin menfaatleri için bunu yapmamız gerekiyor. Yerelde hangi siyasi parti olursa olsun. Çok ciddi problem yaşayacağımızı düşünmüyorum. Düzce’de de bir gerginlik olduğunu düşünmüyorum. Didişmenin hiç kimseye bir faydası olmaz! Ayrı kulvarda olsak da Düzce’nin menfaatleri için siyaset yapıyoruz. Genelde de ülke menfaatleri gözetmeliyiz. Bu gemi batarsa hepimiz içerisinde yaşıyoruz. Hep beraber batarız” dedi.
 

KESKİN: “SİZİNLE PAYLAŞACAĞIZ”
Keskin, 25.Dönem Düzce Milletvekillerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda oluşturdukları planın ve tablonun örneğini CHP’lilerle paylaşacaklarını dile getirdi.

KESKİN: “ÇOK DÜŞÜNMÜYORUZ, HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR”
İktidar partisi olarak seçimde sonucun değişip değişmeyeceğini çok düşünmediklerini söyleyen Keskin, 1 Kasım’da hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu paylaştı.

İZGİN: “1 KASIM’DA YİNELEMELİYİZ”
CHP İl Başkanı Mustafa İzgin, 7 Haziran’da Düzce’de partilerin güzel bir propaganda yürüttüğünü bu durumun 1 Kasım’da yinelenmesine yönelik beklentisini söyledi.

Haber:Y.SEVER