Türkiye genelinde 938 ilçe ve 81 il başkanının belirleyen CHP’de gözler 3-4 Şubat tarihinde yapılacak 36. Olağan Kurultay’a çevrildi. İki gün sürecek kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapılacakken ikinci gününde Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimleri yapılacak. 60 Parti Meclis üyesinin seçileceği kurultayda 15 Yüksek Disiplin Kurulu üyesi belirlenecek.

Hazırlıklar tamamlandı
Hazırlıkların artık son aşamaya gelindiği 36. Olağan Kurultay için kurultayın yapılacağı Ankara Spor Salonu’nda bayrak ve flamalarla donatılırken detaylar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapılacağı sunumun ardından kamuoyuyla paylaşılacak.

İki aday var
CHP'nin hafta sonu yapılacak 36. Olağan Kurultayı'nın şimdilik iki adayı var. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha başkanlığa aday olacak. Rakibi ise sık sık yaptığı ziyaret ve açıklamalarla Düzce’nin de yakından tanıdığı bir isim olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce… “Başkanlık yarışında ben de varım” diyen İnce’nin sıkı bir çalışma içerisinde öğrenildi. Ayrıca İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklaması ile diğer illerde ağırlıklı olarak İnce havasının hakim olduğu görülüyor.

Haber: Ö. YILMAZ