AK Parti'nin verdiği önerge ile gündeme oturan cinsel istismar suçu ile ilgili yaptırımlara ilişkin düzenleme hakkında AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin son noktayı koyarak konuyu açıklığa kavuşturdu.
Keskin, yasanın hazırlanırken sadece AK Partili değil CHP’li milletvekillerinin de destek sunduğunu ifade ederek mevcut yapıda rızaen yapılan fakat resmi nikaha yaşı tutmadığı için tecavüzle suçlanan çocuklu babaların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için bir defaya mahsus olduğunu söyledi.
Çocuk istismarcıları ve tecavüzcüler bu düzenlemeden yararlanamazlar
Rızaen yapılan evliliklere rağmen yaşları 18’in altında olduğu için tecavüz suçlamasıyla ceza alan erkeklerden 3 bine yakın ailenin etkilendiğini söyledi. Keskin, “Düzenleme evlenmiş ama yaş şartı nedeniyle resmi nikah yapamamış olanlara resmi nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır. Düzenleme yaşları tutmadan çocukları olmuş ve babaları hapiste olan ailelerin mağduriyetinin giderilmesiyle ilgilidir. Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler Çocuk istismarcıları ve tecavüzcüler bu düzenlemeden yararlanamazlar.” Dedi.
AK Parti tecavüzcüleri kolluyormuş gibi bir hava oluşturuyorlar
Kamuoyunda konunun siyasi bir argüman olarak kullanıldığını ifade eden Keskin, “CHP’li insanlar ve onun gibi düşünenler bu yapıdaki ailelerin parçalanmasını istiyor gibi bir yapı oluşturuluyor. AK Parti tecavüzcüleri kolluyormuş gibi bir hava oluşturuyorlar. Bu çok tehlikeli. Bunun bu şekilde kullanılması toplum içinde facia bir durum oluşturur.” Diye konuştu.
Çalışma, bir defaya mahsus
Düzenlemenin çocuk istismarının önünü açtığı yönünde bir durumun olmadığını net bir şekilde belirten Keskin, “Çalışma, bir defaya mahsus olarak ailelerin rızasıyla 18 yaş altı yaşanan evliliklerde, baba hapiste olduğu için yaşanan mağduriyetin giderilmesine yöneliktir. 7-8 bin aile dinlenerek yapıldı. Milletvekilimiz Ayşe Keşir hanımefendinin emeği var. Bu çalışmada her partinin imzası var.”