Düzce’de seçimin iddialı adayları arasında atışmalara yenilere ekleniyor. Daha önce projeler üzerinden söz düellosuna tutuşan Özlü ve Küçük, yine karşı karşıya geldi. Bu sefer tartışmanın fitilini Özlü’nün CHP’yi eleştirmesi ateşledi.

Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, Faruk Özlü’nün ‘Koskocaman CHP Düzce’de seçime giremiyor. Bir başka siyasi partinin leyhine seçimlerden çekiliyor. Çok acı bir şey ama ben bunu milletimizin takdirine bırakıyorum’ sözüne karşı yaptığı açıklamada bulundu. Küçük, AK Parti’nin Cumhur İttifakı’nın parçası olan MHP’nin adayını desteklediği illerden örnek vererek, şunları kaydetti:


“AK Parti'nin Adana'da belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında AK Parti İl Başkanı Şerif Güler, Cumhur İttifakı'na bağlı kalarak Büyükşehir Belediyesi'nde MHP'nin adayı Hüseyin Sözlü'nün destekleneceği açıklandı. Bu durumda AK Parti seçmeni ne oluyor acaba? Önceki gün Çilimli'de MHP Adayı Ömer Demirtaş, Özlü’nün karşılanması sırasında MHP ve AK Parti bayraklarının açılması sonucu ortaya çıkan provokasyon nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldı.  Özlü’den buna ilişkin bir açıklamayı henüz duymadık. Türkiye’nin birçok büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri için Cumhur ittifakı yapıldı. Bu şehirlerde iki partiden biri aday göstermiyor. O zaman aday gösterilmeyen partilerin seçmenlerine de acıyor musunuz acaba? AK Parti ve MHP tarafından seçimler için 9 maddelik Cumhur İttifakı Genelgesi yayınlandı.  Bu maddelerden hangisine vakıfsınız? Biz İYİ Parti ve CHP olarak Düzce’ye, Düzceli’ye iyi bir hizmet vaat ediyoruz. Bunun içinde hiçbir polemik yok, bunun içinde hiçbir ihtilaf yok. Özlü; bir kusur, ihtilaf, acınası bir şey arıyorsa dönüp kendi partisine bakmalıdır.”

Haber: C.ÜSTÜNER