TBMM Genel Kurulu, 'Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'ni görüşmek üzere toplandı. Grup önerileri üzerine milletvekillerinin konuşmaları devam ederken MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in sataşma olmamasına rağmen AK Parti milletvekillerine sürekli cevap verdiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Büyüyen tartışma yakışmayan görüntülere dönüştü

Bülbül söz isteyerek, "Bıktık artık ya böyle bir şey olamaz. Size sataşma olmamasına rağmen sürekli cevap veriyorsunuz" dedi. Bunun üzerine MHP ve CHP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma bir süre sonra Gazi Meclis’e yakışmayan görüntülere sahne oldu.

Ümit Yılmaz, CHP’li vekile yumruk attı

İki partinin milletvekilleri arasında yumrukların konuştuğu kavga çıktı. TBMM Başkanvekili oturuma ara verirken, bu esnada MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'e yumruk attı.

CHP'li Özel ve diğer milletvekilleri araya girerek Yılmaz'ı sakinleştirmeye çalıştı. CHP'li Gökçel ise milletvekilleri tarafından genel kuruldan çıkarıldı. Milletvekillerinin Yılmaz’ı durdurmaya çalıştığı o anlar objektiflere yansıdı.

Cemşit: ‘Yılmaz’ın barbarca tavrını esefle kınıyorum’

Öte yandan CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit yaptığı açıklamayla Milletvekili Ümit Yılmaz’ı kınadı. Cemşit açıklamasında, “Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz, CHP Mersin Milletvekilimiz Cengiz Gökçel'e barbarca bir tavır sergileyip, şiddette başvurmuştur. Parlamento binasında gerçekleşen bu saldırının hiçbir izahı olamaz. Sayın vekilimiz Cengiz Gökçel’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yapılan bu çirkin saldırıyı, CHP DÜZCE İl Başkanı olarak esefle kınıyorum.” ifadelerine yer verdi.