Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 97. Yılını kutluyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97. Yıl dönümü nedeniyle, CHP Düzce İl Teşkilatı tarafından Anıtpark Meydanında tören düzenlendi. CHP İl Başkanı Haluk Demir ve Parti Yöneticilerinin katıldığı tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende İl Başkanı Haluk Demir, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Törende bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Haluk Demir, “Demokrasiye geçişin ilk adımı, Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partimizin, halkın partisinin 97. yaşı kutlu olsun.  Cumhuriyet Halk Partisi, 97 yıl önce bugün çağdaş Türkiye’nin temellerini atmış, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde cumhuriyeti kurarak, Türkiye demokrasisini inşa etmiştir. CHP, eşit haklara sahip, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’nin garantisidir. Yokluklar, yoksunluklar, işgallerle çökmekte olan bir ülkenin kurtuluş mücadelesi için Eylül 1923’de Halk Fırkası olarak hayat bulan yolculuk, 1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası ve 1935’de de Cumhuriyet Halk Partisine dönüşmüştür” dedi.

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, benim iki büyük eserim var, bunlardan birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözünü hatırlatan Demir, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Cumhuriyet Halk Partisi her daim aydınlanmanın, bilimin, yeniliklerin habercisi ve savunucusu; ezilenin, ötekileştirilenin sesi olmuştur. Kadınların ve çocukların umudu, hakkını arayan vatandaşın yol arkadaşı olmuştur. Türkiye’nin demokratik yaşam mücadelesinin öncüsü olarak yüklendiği tarihi misyonu ile ülkemizi geleceğe taşıyan, dün olduğu gibi bugün de kurucu ilkelerine sadakatle ve ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine emanet ettiği değerlerden aldığı güçle, laik, aydınlık ve çağdaş bir Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Geçmişten aldığı bu gücü ve birikimiyle aydınlık bir geleceğin de mimarıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu darboğazdan, karanlığa sürüklendiği bu günlerden sıyrılmak, aydınlık yarınları inşa etmek için sosyal demokrat anlayışı paylaşan, cumhuriyetin değerlerine ve Atatürk devrimlerine gönülden bağlı olan herkese, örgütlerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu siyasal ve sosyal tüm sorunların çözüm adresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Demokrasiye inan çağdaş bir Türkiye’yi arzulayan tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet Halk Partisinde mücadele etmeye davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin kurulduğu gün, bu topraklar için eşsiz bir anlam daha taşıyor şüphesiz. Tarih bizlere, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Tararruz harekatında, Türk ordusunun işgal altında olan İzmir’e girdiği ve bunun sonucunda İzmir’in işgalden kurtulduğu o şanlı günü de işaret ediyor. Tarih, kurtuluşun ve özgürlüğün tek çözüm olduğu karanlık günlerde azim, kararlılık ve umut ile tek yürek olan özgürlük mücadelesinin neler başarabildiğini gösteriyor. İnanıyorum ki, her ne zaman umutsuzluğa ve karamsarlığa düşersek düşelim 9 Eylül’ler bize güç verecek, umut olacak. Tüm bu hislerimle, Cumhuriyetin Kalesi İzmir’in Kurtuluşunun 98. Yılını ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşunun 97. Yılını kutluyor, başta kurtuluş mücadelesinin kahramanı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, tüm gazilerimizi minnet ile anıyorum.

Akçakoca’da da Tören Düzenlendi…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Akçakoca İlçe Örgütü de tören düzenledi. Törende Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.