Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez İlçe Başkanlığı için yapılacak olan kongresine sayılı saatler kaldı. Görevdeki başkan Kerim Görün’ün aday olmadığı kongrede geçtiğimiz haftalarda adaylığını açıklayan Saim Aksöz ve Çetin Bektaş, merkeze bağlı mahalle ve köylerdeki üyelerin seçtiği delegelerin oylarını alarak yeni başkan olmak için yarışacak.

Pazar sabahı 11.00’de Kızılay Düğün Salonu’nda yapılacak olan Merkez İlçe Olağan kongresi  için davetiyeler sahiplerine gönderildi, kongrenin yapılacağı salonda süslemeler ve ses ve oturma düzeni oluşturuldu. 216 delegenin oy kullanacağı Merkez ilçe Kongresi için Bolu İl Başkanı Tanju Özcan’ın da Düzce’ye geleceği, bunun yanı sıra diğer siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin da davet edildiği öğrenildi.

Ana muhalefet partisi CHP’nin Düzce Merkez teşkilatını yerel seçimlere hazırlayacak olan yönetimin belirleneceği kongrede yarışan iki adayın şanslarının birbirine yakın olduğu değerlendirmeleri yapılıyor. Kongrenin tamamlanması ile birlikte Düzce’nin tüm ilçelerinde yönetimler yenilenmiş olacak ve 3 Şubat tarihinde yapılacak olan ve şu anda sekiz adayın isminin geçtiği CHP Düzce İl Başkanlığı seçimi için faaliyetler hız kazanacak.