Cuma namazı çıkışında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanı İlhan Duru ve parti yönetim kurulu üyeleri Ayakkabıcılar Çarşısı önünde Aşure Ayı olması nedeniyle vatandaşlara aşure dağıttı. Yoğun ilginin yaşandığı dağıtımda 15 dakikada 500 vatandaşa aşure dağıtıldı.

“Anlımızın akıyla altından kalktık”
Aşure dağıtımının ardından yaptıkları etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı ilhan Duru şu ifadeleri kullandı:

“Partimizin organize etmiş olduğu muarem ayı dolayısıyla aşure gününde yoğun ilgi oldu. bir dahaki dağıtımlara daha hazırlıklı olmamız gerektiğini anladık. 500 kişilik aşuremizi 15 dakika içerisinde Düzceli halkımıza dağıttık. Yönetim kurulu arkadaşlarım, kadın kolları böyle bir günde bizleri yalnız bırakmadılar. Birlik beraberlik içinde yaptığımız organizasyonla bu işin anlımızın akıyla altından kalktık.”

“Onların önüne en güçlü adayla çıkacağız”
Yerel seçimler için yapılan çalışmaları da değerlendiren Duru, açıklamasına şu cümlelerle devam etti:

“Yerel seçim çalışmaları kapsamında örgütlerle çalışmalarımız ve toplantılarımız oluyor. Toplantılarda bize illerde ittifak yapılması gerektiği söylendi. Biz de önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptığımız ittifak doğrultusunda diğer partilerle görüşerek ilimiz için en hayırlısı neyse o yönde ittifak çalışmalarımızı yapıp yerel seçimden en iyi şekilde çıkacağız. Partimize aday adaylığı için başvurular oluyor. Bize gelip de aday olmak istiyorum diyerek başvuranlar da var. onları biz önümüzdeki günlerde yönetim kurulu olarak değerlendireceğiz. Onların önüne en güçlü adayla çıkacağız.”

Aşure dağıtımı sırasında Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol ve il yönetim kurulu üyelerinin de aşure dağıtımına gelerek destek vermesi Düzce’de yapılacak ittifakın da göstergesi niteliğindeydi. İllerde ittifak yapın çağrısı üzerine Duru, vakit kaybetmeden bu konuda çalışmalara da başlamış oldu.

Haber: M. AYDIN