Yerel seçimler öncesinde iktidar partisi olan Ak Parti, ilçelerde kongrelerine başlarken muhalefet partisi CHP'de yerel seçimler için ilçe başkan adaylarını açıklamaya başladı. CHP'de ilk isim ise Yığılca için aday olan Bünyamin Şahin oldu. CHP ' den Yığılca Belediye Başkanlığı için aday olduğunu belirten Bünyamin Şahin bir açıklama yaparak, “ Bizim ve diğer partilerin aday açıklamamasını fırsat bilen Ak parti sözcüleri, başka partileri yok sayan demeçler vererek bizleri hafife alan gayret ve tutum içine girmektedirler. Bizler başkaları gibi gemiyi önceden terk etmeyiz “ şeklinde konuştu.

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Yığılca Belediye Başkanlığı için aday olacağını açıklayan Bünyamin Şahin, Öğretmenlikten emekli olduktan sonra siyasete atılırken açıklamasında ayrıca “ Yerel seçimler sonrasında Yığılca Belediye Başkanı olarak karşınıza çıkmak isterim. Belediyelerdeki yağma, talan ve yandaş kayırmacılığına karşı el ele, gönül gönüle mücadele vermek üzere partimden adaylığımı açıklıyorum.” ifadelerini kullandı.

BÜNYAMİN ŞAHİN KİMDİR?

Şahin, 1954 Yığılca doğumlu, 1972-84 yılları arasında öğretmenlik görevi yaptı. 1990 sonrasında Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve vekaleten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Şahin, 2004 yılında emekli oldu.