CHP'de 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adaylığı başvuruları bugün saat 17.00'de sona erdi. Başvuruların parti genel merkezinde alındığı CHP'de, kadın ve gençlerden 2 bin 500 lira, diğer adaylardan ise 5 bin lira ödenti alındı. Engelli adaylardan herhangi bir ödenti talep edilmedi.

ŞAŞOĞLU VE TAŞLI BAŞVURMADI

7 Haziran Milletvekili seçimlerinde Düzce’de 5 aday adayının başvurduğu CHP’de 1 Kasım seçimlerinde sadece 3 müracaat geldi.  Haziran ayındaki genel seçimlerde ön seçimle Düzce’den birinci sıra milletvekili adayı gösterilen Zafer Teber yeniden genel merkeze başvurusunu yaptı. CHP’nin 2. ve 3. Sıra adayı Ali Fuat Şaşoğlu ve Ömer Taşlı 1 Kasım Genel seçimleri için adaylığını koymadı.  

YANMAZ VE ŞAHİN ADAY ADAYI

Teber’in yanı sıra genel Merkeze aday adaylığında ismi geçen Zekeriya Yanmaz ve Abdullah Şahin başvurdu.  Akçakoca Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Başkanı Zekeriya Yanmaz, özellikle Akçakoca’da tanınan simalardan biri. Abdullah şahin ise 2014 yerel seçimlerinde Gölyaka Belediye Başkanlığına adaylığını koymuş ve Gölyaka’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük ivme kazandırmıştı. Şahin 7 Haziran seçimlerinde de milletvekili aday adayı olmuş ancak yapılan ön seçimde ilk üçe girememişti.

Başvuru sürecinin sonuna gelen CHP’de bazı bölgelerde merkez yoklaması yoluna gidilecek, kontenjan adaylarının durumu ise Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'nde (PM) ele alınacak.