24 Haziran Genel Seçimleri için partilerde milletvekili aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Seçimin en merak edilen partilerinden olan CHP’de görevinden istifa eden CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın ardından Düzce’yi temsil etmek için kolları sıvayan aday adayları profili de belli olmaya başladı.

İlknur Başak Tütüncü kimdir?
Konuşmasına bugün Dünya Basın Özgürlüğü Günü olduğunu 5 Hazirandan itibaren anlamına uygun olacak şekilde bu günü kutlanılacağını ifade ederen başlayan Tütüncü kendini şu sözlerle tanıttı:

“Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve yine aynı üniversitenin Eğitim fakültelerinde öğrenim gördüm. Ziraat Mühendisi ve öğretmenim. Tekstil, finans ve eğitim sektörlerinde çalıştım, yöneticilik yaptım. 2012 yılında partililerimiz tarafından merkez ilçe başkanlığı görevine getirildim ve Ocak 2018’den bu yana da il kadın kolları başkanlığı görevimi sürdürüyorum.”



“Düzce  ve ülkem için çalışmaya devam edeceğim”
Düzce’yi güzelleştirmek ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla milletvekili olmak istediğini kaydeden Tütüncü şöyle devam etti:

“Hakkın yolunda, haklının yanında, adil, cesur ve kararlı olacağım. Bu bir aday adaylık süreci. Takdir genel merkezimizin. Aday olsam da olamasam da elimden geldiğince Düzce için ve ülkem için çalışmaya devam edeceğim.”

Teber ve Öktem de “Ben de varım” dedi
Yine bugün Emekli Büyükelçi Hasan Servet Öktem ve eski milletvekili adaylarından Zafer Teber de parti binasında yapılan programla aday adaylıklarını duyurdu.

“Düzce çok kötü yönetiliyor”
Parti binasında bir açıklama yapan ve özel bir şirkette yönetici olan eski CHP milletvekili adaylarından Zafer Teber şu ifadelere yer verdi:

“7 Haziran seçimleri öncesinde Düzce’nin otogarı, hastanesi, kültür merkezi yoktu. Biz o insanlara ulaştık ve bu sorunları dile getirdik. Düzce’ye seçimler sonrasında derhal 10 milyon tahsilat sağlanarak yollar yapılmaya başlandı. Eğer bir kuvvetli bir şekilde muhalefet yapmasaydık bu çalışmalar yapılmayacaktı. Düzce çok kötü yönetiliyor. Görevi bitmeden neden olduğunu bilmeden başkan bir anda görevden alınıyor. Bu belli ediyor ki AK Parti artık popülasyonunu  kaybetti. Ben Düzce’yi tanıyor ve Düzce’nin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu çalışmaları yapabilmek için zaten aday adayı oldum”

Servet Öktem kimdir?
Galatasaray Lisesi ve 1976 yılı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. 1984 yıllında Tahran'da Başkatip olarak görev yaparken Ermeni silahlı örgüt ASALA tarafından silahlı saldırı sonucunda yaralanmıştır. 2003-2008 yılları arasında Belgrad Büyükelçiliği görevini sürdürmüştür. 2008-2009 yılları arasında Çok Taraflı Balkan İşleri Koordinatörlüğü, 2009-2011 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü ve 2011-2012 yılları arasında da Bakanlık müşavirliği görevini üstlenmiştir. 2012-2016 yıllarında Havana Büyükelçisi olmuştur. Fransızca, İngilizce ve konuşma düzeyinde İspanyolca bilmektedir.

Haber: Ö.YILMAZ