CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde düzenlenen PM toplantısı 5 saat sürdü. Toplantıda, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) aday belirleme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına yönelik önerisi görüşüldü. PM, aday belirleme yönetmeliğindeki değişiklik önerisini kabul etti. Parti, bu değişiklik sonrası erken seçimde 'ön seçim' yapıp yapmaması gerektiğini YSK'ya soracak. YSK'nın onay vermesi durumunda CHP, erken seçimde adaylarını ön seçim yapmadan belirleyecek.

 

CHP’de gözler Yüksek Seçim Kuruluna çevrilirken, Düzce Teşkilatının erken seçimde hangi adaylarla seçime gideceği merak konusu oldu. 7 Haziran seçimlerinde Düzce’deki oy oranlarını artırarak ikinci parti konumuna yükselen Düzce örgütü, bu başarıda adayların payının da büyük olduğu görüşü hakim. Ancak adayların tekrar bir seçime nasıl baktığı da belirsiz. Şimdilik aday değişikliğine sıcak bakmayan CHP il Başkanlığı, ön seçimin kaldırılmasından sonra aday değişikliği söz konusu olursa merkez yoklamasına başvurulacak.

 

Seçim süreci milletvekillerini mali açıdan etkiledi. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için her bir aday adayının yaptığı bireysel harcamalar da oldu. Önseçimde ön sıralarda yer alabilmek ve ardından adaylık sürecinde yapılan harcamalar birleşince rakam bazı CHP milletvekilleri için daha da arttı. Hazine yardımının da kesileceği düşünüldüğünde 7 Haziran genel seçimlerinde CHP’nin 1. Sıra milletvekili adayı Zafer Teber, 2. Sıra adayı Ali Fuat Şaşoğlu ve 3. Sıra adayı Ömer Taşlı’nın nasıl bir karar alacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.