27 Mayıs'ta yapılacak olan CHP İl Kongresi için yarışacak adaylar belirlendi. Daha önce il başkanlığı yapan Ahmet Ölmez ile Mevcut Başkan Basri Karslıoğlu CHP İl başkanlığı için adaylıklarını bugün birlikte düzenledikleri basın toplantısı ile duyurdu.
Birlik ve beraberlik söylemlerinin ön planda olduğu basın toplantısında, her iki aday da birbirlerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
 
Bizim yaptığımız güzel bir demokrasi örneği
 
Karslıoğlu, “Eski il başkanımız Ahmet Ölmez ile birlikte tekrar il başkanlığına aday olduğumuzu açıklıyorum. Aslında ikimiz de ayrı ayrı bir açıklama yapacaktık. Ama eski il başkanımızla birlikte birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu Düzce kamuoyuna göstermek istedik. Bu bizim yaptığımız güzel bir demokrasi örneğidir. AK Parti’de demokrasi olarak böyle bir şey yapılmamıştır. Onlar genel merkezin belirlediği aday ile demokrasi yapıyorlar” dedi.
 
Düzce’de muhalefet yok
 
Daha önce CHP  İl Başkanlığı görevi yapan Ahmet Ölmez ise Düzce’de muhalefetin olmadığını savunarak “Düzce’de iktidara karşı muhalefet olmak için adayım” şeklinde konuştu.
 
Ölmez, “Tekrar il başkanlığına aday olmam benim için onur ve gurur verici bir olay. 5. olağan genel kurulda aday olduğumu tüm Düzce kamuoyuna tekrar iletmek isterim. Biz Basri başkanımız ile bir araya geldik ve burada Düzce kamuoyuna sürpriz yapmak istedik. Kazanan kim olursa olsun öncelikle CHP’nin kazanmasını isterim. Ben vicdani sorumluluğumu yerine getirmek için aday oldum. Düzce’de şu anda muhalefet neredeyse yok. Ben Düzce’de iktidara karşı muhalefet olmak için adayım. İl başkanı olduğum zaman Düzce Valiliğine, Düzce Belediye Başkanlığına, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, İ.S.K.İ Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 5 tane net soru soracağım. O zaman herkesi çapraz sorguya alacağım.” diye konuştu.
 
Halka CHP’yi yanlış gösteriyorsunuz
 
Basın toplantısında OSB bağlantı yolu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Ölmez, “Düzce’de 3. otoyol bağlantı yolu yapıldı, yapılacak, 'CHP mahkemeye şikayet etti' deniyor. Ama böyle bir şey yok. Bir ihale bile yapılmamış. Soruyorum sayın vekillerimize 'otoyol bağlantı yolu ihalesi ne zaman yapıldı. Bu ihale yapılmadan biz nasıl mahkemeye vermişiz?' Ağustos’un 9’unda ihale yapılacak. CHP tüzel bir yerdir. Bu yüzden yargıya taşımaya hakkı yoktur. Yapamıyorsunuz bazı işleri gelip 'CHP mahkeme açtı' diyorsunuz. Çamur at izi kalsın oluyor. Halka CHP’yi yanlış gösteriyorsunuz. 2006 yılında Ulaştırma Bakanlığından Düzce’ye Gümüşova ve Kaynaşlı arasında bağlantı yolu yapılması için 450 trilyon para geldi. Ama bu para 0 harcama ile geri gönderildi. O zaman hazır elde para varken neden bağlantı yolu yapılmadı. İhale yapılmadı. Mahkemeye de CHP’den hiçbir şey gitmemiştir. Bizden böyle bir dava açılmamıştır”
 

Açıklamanın ardından iki başkan adayı tokalaşarak birbirlerine başarı dileğinde bulundu.

Haber: S.KAŞKIR