Partilerin yerel seçim çalışmaları devam ederken son dakika gelişmeleri de yaşanmaya devam ediyor. Uzun süredir hiçbir programda görülmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz parti tarafından açığa alındı. Konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Merkez İlçe Başkanı Saim Aköz'ün etik değerlere uymayan bir suç işlediğini ve bu nedenle hakkında parti içi soruşturma başlattıklarını belirtti.

Tozan, “Tüm politikaların uygulanması esnasında partimizin içinde olabilecek problemlere asla göz yummayız. Merkez İlçe Başkanı'nın, yaptığımız inceleme sonucunda etik değerlere uymayan bir fiili neticesinde parti içi bir soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmanın selameti açısından Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz, İl Yönetim Kurulu tarafından soruşturma sonuçlanıncaya kadar açığa alınmış ve yerine Dilek Özdemir atanmıştır” ifadelerine yer verdi.

CHP'nin siyaset anlayışında bu tür suçlara asla izin verilmediğini dile getiren Tozan, “CHP İlkeli, dürüst, demokratik, katılımcı ve şeffaf bir anlayış ile yönetilmekte ve iktidara geldiğinde de aynı aynı anlayış ile halkımıza hizmet edeceğini anlatmaktadır. Hesap soran ve hesap veren bir yönetim anlayışımız bulunmaktadır” şeklinde konuştu.