CHP Düzce İl Başkanlığı’nda sular durulmuyor. 24 Haziran Seçimleri öncesinde partisini bırakıp giden eski yönetim ile yeni yönetim arasında yaşanan gerilim tırmanıyor. CHP Düzce İl Başkanlığı’ndaki görevlerinden istifa eden il başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yeni yönetimi, seçimlerde başarısız olduğuna ilişkin yaptığı açıklamanın ardından yeni yönetimden cevap niteliğinde açıklama geldi.

“Aday listelerimiz MYK tarafından hazırlandı”
CHP Düzce İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik ortaya atılan iddialara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

 “Sayın Muharrem İnce, partimizin TBMM Grubu'nca aday gösterilirken, milletvekili aday listelerimiz, partimizin en üst yönetim organı olan MYK tarafından hazırlanmış akabinde, partimizin Kurultay'dan sonraki en yetkili kurulu olan ve yine Kurultay Delegelerimiz tarafından seçilmiş olan Parti Meclisimizin onayıyla kesinleşmiştir.”

“Haksız, yakışıksız ve mesnetsiz iddialar ve söylentiler”
Tıpkı Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce gibi milletvekili adaylarının da başarı hedefi ile oluşturulduğuna dikkat çeken parti yönetimi, bu aday listelerinden rahatsız olanların bir kampanya organize ettiğini ve partililer hakkında haksız, yakışıksız ve mesnetsiz iddialar ve söylentiler yayma gayreti içine girdiklerini belirtti.

“Bu yalanın pazarlamacılığına soyunanlar, AKP-MHP ittifakının sinsi hizmetkarlarıdır”
Adayların milletvekilliği için CHP’ye Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Recep Tayyip Erdoğan’a oy istedikleri iddiasına da yanıt veren parti yönetimi, şu ifadelere yer verdi:

“Adaylarımızın seçim çalışmaları sırasında milletvekilliğinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy isterken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a oy istedikleri yalanını sahiplenip, bu yalanın pazarlamacılığına soyunanlar, AKP-MHP ittifakının sinsi hizmetkarları durumuna düşmüşlerdir.

“Parti hukukunu ayaklar altına almaya çalışanların CHP'de yeri yoktur”
24 Haziran Seçim sonuçları üzerinden CHP'nin tüzel kişiliği, kurumsal itibarı ve iradesini yıpratmaya yönelik tezgahların içinde yer alan, parti ahlakından yoksun, parti hukukunu ayaklar altına almaya çalışanların CHP'de yeri yoktur ve olmayacaktır."


Haber: Ö.YILMAZ