Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan CHP Düzce İl Başkanlığı Olağan kongresi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yalova Miletvekili Muharrem İnce,  İstanbul milletvekili Mahmut Tanal ve önceki dönem Milletvekilleri Umut Oran ve Berhan Şimşek, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Saadet Partisi Başkan Yardımcısı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede konuşmalar yapıldı. Kongrede Divan Heyeti Başkanlığı’nı İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal yaptı.



Divan Heyeti’ne gelen önerge ile 173 delegenin 93’ünün imzasıyla Zekeriya Tozan İl Başkanlığı adaylığına sunuldu. Adaylığa başka müracaat eden ise çıkmadı.

Geçtiğimiz günlerde Hayati Çaklı’nın ve CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın koltuğa talip oldukları yönünde yapılan açıklamaların ardından bugün yapılan İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nde Tozan tek liste girdiği seçimde koltuğunu korudu.


“2019’da AKP’nin makas değişikliğine izin vermeyeceğiz”
Yaptığı konuşmasında 2019 seçimlerinde Düzce’den bir milletvekili çıkartmak hedefinde olduklarını kaydeden Tozan şunları kaydetti:

“Bundan sonraki toplantılarımızı asil, yedek ayrımı yapmadan hep beraber genişletilmiş olarak yapacağız. Ben sadece burada bana verilen yetki çerçevesinde sizlerin sözcülüğüne soyundum. Başkanlık değil ben de sadece üye ile aynıyım kararları ortak alacağız. Amaç Düzce’yi daha iyi temsil etmek, amaç 2019’da önemli 3 tane seçim var. Önce yerelde başarı gösterip Düzce’nin genel seçimlerde en az 1 milletvekili ile temsil edilmesini saplayacağız. Ama en önemlisi şu, bugün demokrasinin en temel gereksinimi olan yargı bağımsızlığının nasıl olduğu ortada. Bugün hükümetin yargı üzerinde nasıl bir tasarruf uyguladığı ortada. Türkiye’nin geleceğinden endişe duyan partili, partisiz herkesi CHP etrafında birleştirmek bizim boynumuzun borcudur. Korkmak, susmak, yılmak yok! Amaç Atatürk’ün bize emanet ettiği laik, demokratik sosyal hukuk devletini muasır medeniyetler seviyesi rotasında devam ettirmek. 2019’da AKP’nin makas değişikliğine izin vermeyeceğiz. Türkiye cumhuriyeti ismi Cumhuriyet olup Ortadoğu bataklıklarının cumhuriyetinden olmayacak, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti olacak kalacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından önceki dönem faaliyet ve gelir-gider tablolarının okunmasının ardından seçime geçildi. Tek liste yapılan kongrede oylama sonucunda mevcut başkan Zekeriya Tozan yeni CHP Düzce İl Başkanı oldu.


Haber: Ö. YILMAZ