Akçakoca’nın Subaşı Köyü sınırları içerisinde yapılacak olan ancak konum itibariyle Kabalak Köyü’ne daha yakın olan ve bölge halkının da tepkisine neden olan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni incelemek ve vatandaşların tepkilerini yerinde görmek için Doğa haklarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve Parti Meclisi Üyesi Ayça Taşkent Düzce’ye geldi.

 “Çevreye zarar vermeyecekse bizde destekleriz”
İlk durakları CHP İl Başkanlığı olan Karaca burada yaptığı basın açıklamasında, Düzce’de yaşayan başıboş sokak hayvanlarına çözüm olması beklenen projeye ilişkin şöyle konuştu:

“Biz Düzce’ye Kabalakta yapılacak olan hayvan bakım eviyle ilgili incelemelerde bulunmaya geldik. Eğer çevreye zarar vermeyecekse biz de destekleriz. Valiliğe geçen hafta yapılacak alanla ilgili teklifi sunduk ve bugün sonucunu aldık. 16 dönüm alan kullanılacak ama 550 dönüm alanın ne olacağı ve nasıl değerlendirileceği belli değil. Biz de bunu araştırmak için buradayız. Sonuçta Kabalak halkı istemiyor. Halkın asıl sorunu yapılmaması değil ormanlık alanların, bal üretiminin zarar görmesi. Onlar hem çevrenin hem de kendilerinin zarar görmesini istemiyor. Biz de çevreye zarar verecekse buranın yapılmaması için elimizden gelen gayreti gösteririz”

 “Melen’in suyunu kirletir”
Düzce’nin diğer sorunlarına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Karaca şunları kaydetti:

“Düzce’de bulanan Hoşafoğlu Köyü’ne çimento fabrikası yapılacağı duyumunu aldık. Peki oraya fabrika yapılırsa atıkları ne olacak? İstanbul’un suyunu karşılayan Melen’in kirlenmesini istemiyoruz. Bu konuda da ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Dünya Su Günü’nün kutlandığı bu gün bu konuya da değinmek istedim.”

Haber: M.AYDIN