Geçtiğimiz günlerde yapılan Düzce Barosu 9. Olağan Genel Kurulu’ndaki seçimler sonucunda Düzce’nin ilk kadın Baro Başkanı olan Azade Ay’a ziyaretler sürüyor. CHP Düzce il yönetimi, yeni Baro Başkanı Azade Ay’a hayırlı olsun dileklerinde bulunmak için makamında nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

“Dünyayı kadınlar yönetse savaş ve açlık olmazdı”
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, yeni Baro Başkanı Azade Ay’a yeni görevinde başarılar dileyerek başladığı konuşmasının devamında Ocak ayında meclise getirilmesi planlanan anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi üzerinden hükümete yüklendi. 

“Bağımsız yargı üzerinde durulmuyor”
Tozan; “Yasama, yürütme ve yargı çok önemlidir. Türkiye zor bir süreçten geçmektedir. Gündemde bir sistem değişikliği, başkanlık değişikliği vardır. Ortaya koyulan taslaklara baktığımızda bağımsız bir yargının üzerinde durulmamaktadır. Temel hak ve özgürlüğünden, basın özgürlüğünden kimse bahsetmemektedir.” dedi.

Tozan son olarak Düzce’de bir kadın baro başkanı görmekten duyduğu mutluluğu şu sözlerle dile getirdi: “Burada bizi sevindiren ikinci bir olay dünyayı kadınlar yönetseydi daha az savaş olurdu, insanlar aç kalmazdı. Düzce’de bir kadın baro başkanının seçilmesi bizi ayrıca mutlu etmiştir. Ana muhalefet partisi olarak ne zaman yanında durmamızı isterlerse yanındayız.”