CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki amacıyla 1 hafta önce Ankara’da ‘Adalet’ adını verdiği yürüyüşe başlayan Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Bolu’ya ulaştı. Bayramın 2. günü Düzce’de olması beklenen Kılıçdaroğlu’nun gelişi öncesi CHP Düzce İl Teşkilatı bir basın toplantısı düzenleyerek, tüm vatandaşları yürüyüşe destek vermeye davet etti. Bu amaçla İstanbul Caddesi üzerinde “Adalet Standı” kuran partililer adına konuşan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, “Adalet yürüyüşü sona erinceye kadar destek olmak için burada bu Adalet Çadırı’nı açıyoruz.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün Düzce etabı için parti ayrımı olmaksızın adalet isteyen tüm vatandaşları ve sivil toplum kuruluşlarını yürüyüşe katılmaya davet eden Tozan, “Düzce etabı 3 günde tamamlanacaktır. İlk konaklama Kaynaşlı olacaktır. Sonra merkez ve Gümüşova’dan sonra Düzce etabı tamamlanmış olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz”
“Demokrasilerin ana unsuru yasama-yürütme-yargı bağımsızlığıdır.” diyen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yargı hem yasama hem de yürütmeyi denetler. Türkiye'de durum artık böyle değildir. Siyasi iradenin istemediği kararı veren hakim ve savcılar açığa alınıyorlar. Gazeteciler tutuklanıyor. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Adalet yoksa can, mal ve hukuk güvenliği olmaz. Bağımsız ve tarafsız mahkemeler istiyoruz. Ülkede hak edenin hakkını aldığı bir düzen istiyoruz. Mülakat değil, liyakat ile işe girilen adil bir düzen istiyoruz. Herkes için adil yargılanma istiyoruz. Parti devleti istemiyoruz. Yargının parti emrine girmesini istemiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz.”

Haber:C.ÜSTÜNER