Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir kısmını Düzce’ye ayırdı. 11 Ocak’ta Düzce’ye gelen 26’sı milletvekilinden oluşan CHP heyetinin, Düzce raporuna yansıyan esnaf ve gençlerin söylemlerini kürsüden okudu.

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Düzce vardı

Düzce’nin hava kirliliği problemini anlatarak insanların kanser olduğunu savunarak ‘Hükümet gizliyor’ diyen Kılıçdaroğlu, sadece eleştirdiği ile kalırken Düzceliler’e nasıl olacağını söylemeden ‘pırıl pırıl bir hava’ vaat etti. Düzceli gençlere de olası iktidarlarını işaret ederek ‘Sanatçıları göreceksiniz, konser izleyeceksiniz’ diyerek seslenen Kılıçdaroğlu’nun sadece iktidar olmaları halinde olacakları sıralayıp mevcut sıkıntılara merhem olacak çözümler açıklamaması tepki çekti.

Yanıt Keşir’den geldi

Kılıçdaroğlu’nun Düzce ile ilgili açıklamalarına yanıt AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’den geldi. Kılıçdaroğlu’na, ‘rapor nasıl hazırlandı bilmiyorum ama bize Düzce'nin gelişen yüzünü gösterme fırsatı verdiniz’ diyen Keşir, Düzce’deki icraatleri tek tek sıraladı.

‘Bize Düzce'nin gelişen yüzünü gösterme fırsatı verdiniz’

Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisi’nin Türkiye’nin alanında en moderni olduğuna dikkat çeken Keşir, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, rapor nasıl hazırlandı bilmiyorum ama bize Düzce'nin gelişen yüzünü gösterme fırsatı verdiniz!  Ülkemizin en modern katı atık tesisi 18 ayda faaliyete geçti, günde 6 MW elektrik üretiyor.  15 bin 000 m2 barınakta 13 bin 229 hayvan tedavi edildi.” İfadelerini kullandı. 

‘Pandemi döneminde 250 etkinlik düzenlendi’

Kılıçdaroğlu’nun Düzceli gençlere ‘Sanatçıları görme ve konser izleme’ vaadine pandemi döneminde 250 etkinlik yapıldığını açıklayarak yanıt veren Keşir, “Sosyal etkinlik yok demişsiniz Sayın Kılıçdaroğlu. Arkadaşlarınız, bilim insanı Prof. Dr. Erol Güngör'ün adını taşıyan kültür merkezini de görmediler demek. Merkez, pandemi şartlarında 150 tiyatro gösterimi, 100 çocuk oyunu ve konsere ev sahipliği yaptı.” paylaşımı yaptı.

‘Düzce gelin hayal bile edemeyeceğiniz projeleri gezdirelim’

Kılıçdaroğlu’nu ‘hayal bile edemeyecekleri’ projeleri gezdirmek için Düzce’ye davet eden Keşir paylaşımlarına şöyle devam etti:

 “Arkadaşlarınızın hayal bile edemeyeceği projeleri gezdirelim size. Mesela yüzde 90'ı son iki yılda açığa çıkarılan Konuralp Antik Kenti'ndeki tiyatroyu. Sonra 34 bin m2'lik Millet Bahçesi’ndeki kitap kafede vatandaşla bir bardak çay içersiniz.

‘Düzce her ilçesinde doğal gaz olan tek il’

Arkadaşlarınız belediyenin, ulaşım master planı ve otobüsleri yenilediğini rapor etmeyi de unutmuşlardır. Aklınızda bulunsun. "Mutfak Sanatları Merkezi" ne uğrayıp şehrin kadim yemek kültürünü günümüze taşıyan menüsünden tadabilirsiniz. Bir de sağlık, eğitim, gençlik spor yatırımlarımızı da arkadaşlarınız size rapor edememiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, ayrıca Düzce tüm ilçelerinde doğalgaz erişimi olan bir il… Gerçi siz Hayal Edemezsiniz.

‘Laf değil icraat üretiyoruz’

Projeler anlatmakla bitmeyecek ama zaman yok... Gün boyu İzmir'de teşkilatlarımızla yoğun bir programın içindeydik. Laf değil icraat ürettiğimizden olsa gerek daha fazla vakit ayıramıyorum Düzce raporunuza.

‘CHP'li belediyelerin beceriksizliğini örtmek için AK Parti belediyelerine saldırdığınızın farkındayız’

Arkadaşlarınız İzmir Belediyenizi de size raporlasın bir ara. CHP'li belediyelerin beceriksizliğini örtmek için AK Parti belediyelerine saldırdığınızın farkındayız. İzmir Hilal Mah. buluştuğumuz Roman vatandaşlarımız da aynen böyle dedi.”

‘Nerede yaşıyorsunuz?’

Kılıçdaroğlu’nun ‘Düzce’deki kanser vakalarının gizlendiği’ iddiasına da ses yükselten Keşir, “Nerede yaşıyorsunuz Sayın Kılıçdaroğlu? Düzce'de kanser vakaları gizleniyor demişsiniz? Sizin SGK başkanı olduğunuz Türkiye yok, sağlığın dijitalleştiği bir ülkedeyiz. Grip bile e-nabız’dan takip ediliyor. Kanser nasıl gizlenebilir? Siyasi çaresizliğinizi bu kadar belli etmeyin!” cümlelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN