İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a içme suyu sağlayacak olan Melen Barajı'ndaki son durumu yerinde görmek için Akçakoca ve Kocaali’de incelemelerde bulundu.

Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Haluk Demir ve Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz da eşlik etti.

İncelemelerin ardından İBB Başkanı İmamoğlu, baraj projesinde gelinen son nokta ile ilgili CHP’li başkanlara bilgi verdi.

“BARAJIN GÖVDESİ GÜÇLENDİRİLECEK”

İmamoğlu, “Gelen raporlar sonucunda barajın açılamayacağı gerçeğinden yola çıkarak yeni bir ihale süreci başladı. 2020 yılında yapılan ihale sonrası Tarım Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde yapıldı. DSİ ve İSKİ ile istişare ile rapor sonucu ortaya çıkan sorunların giderilmesi süreci başladı. Bu süreçte 4 ana husus çalışmalar sürdürülüyor. İlk etapta barajın su geçirmezliğini sağlayan çalışmalar yapılacak. İkinci etapta, barajın gövdesi mebramla kaplanarak su geçirmezliği sağlanarak, raporda yer alan çatlaklar bertaraf edilecek” diye konuştu.

UĞURLU VE ESMAHAHIM’DAKİ SORUNLAR DA GÖRÜŞÜLDÜ

Düzce ve Akçakoca’nın sorunlarının da konuşulduğu toplantıda CHP Akçakoca İlçe Başkanı Abanoz, 2019’da meydana gelen sel felaketinde zarar ve halen yapılmayan Uğurlu Köyü Köprüsü ve daha önce çalışması yapılan Esmahanım Köyü su arıtma kanalı borularının geçiş güzergâhı hakkında İmamoğlu’nu bilgilendirerek bazı sorular sordu. İmamoğlu, daha sonra bu konuların değerlendirilerek gerekenin yapılacağını iletti.