CHP Düzce Olağan Kongresi sert söylemlere sahne oldu. Kongreye katılmak üzere Düzce’ye gelen CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel hem iktidara hem de Düzceli milletvekillerine yüklendi.

“Düzce, CHP’li vekiller sayesinde meclis gündeminde”
Düzce’nin kıymetli bir yer olduğunu ve Düzce’nin sorunlarını CHP’li milletvekillerinin TBMM gündemine taşındığını kaydeden Özel şunları kaydetti:

“Düzce, milletvekili olmadığı için milletvekillerini görevlendirme yaptığımız ve meclis gündeminde en sık anılan illerden biri. Biz Hecinler’in çöp sorununu Sayın Milletvekilimiz Mahmut Tanal sayesinde öğrendik. Düzce’nin havasının ne kadar kirli olduğunu meclis gündeminden takip ediyoruz. Dolayısıyla sürekli meclis gündeminde olan bir il. Bizim milletvekillerimiz kömür yakımının azaltılması ve dolayısıyla Düzce’de hava kirliliğinin de azalacağı sebebiyle doğalgaza yüzde 50 indirim teklifinde bulundu ama AK Parti milletvekillerinin oy çokluğuyla reddedildi. Ertesi gün okuduğum haberde de Bakan Özlü’nün gelip doğalgaz sobası dağıttığını okudum. Yani Sayın Bakan ertesi gün Düzce’ye gelip şov yaptı.”

“Kar lastiğinden don lastiğine kadar her işi OHAL ile yapıyorlar”
İktidarın OHAL’i kendi çıkarları için kullanmak amacıyla uzattıklarını ifade eden Özel, “İlan ettikleri OHAL ile işsizlik oranı arttı. Kar lastiğinden don lastiğine yapabilecekleri her işi OHAL sayesinde yaptıkları için OHAL’i vatandaşın gözünde sempatikleştirmeye çalışıyorlar. Yürüyen herkese, hakkını aramak isteyen herkese OHAL var diyecekler. Her işi KHK ile getirerek yapıyorlar.” İfadelerinde bulundu.

“Bu gördüğümüz filmin fragmanı”
16 Nisan Anayasa Referandumunda büyük adaletsizliklerle karşılaştıklarını kaydeden Özel, şöyle devam etti:
“Gazete ve televizyonlarda evet-hayır eşitsizlikleri, bütçe eşitsizlikleri oldu. Tek adam rejimi başladığında bu yaşadığımızdan 30 kat daha fazlasını yaşayacağız. Her şey daha korkunç olacak. Bu gördüğümüz filmin fragmanı. Burada bir gerçek var. Bütün baskılara rağmen AKP-MHP bir araya geldiler yüzde 75 alırız dediler ama yüzde 50+1’i ama aslında yüzde 49’u zor aldılar. Adam ülkeyi ortaokulda öğrendiği ortak bölenlerin en büyüğü sistemi ile yönetiyor. Adam herkesi bölüyor. Bir yolunu buluyor ve ortak bölenlerin en büyüğü ile bölüp bir tarafı şeytanlaştırıyor. Buna teslim olacak mıyız, hayır.”

“Keleş’i döktüğü tezekte 10 yıl yatırsak yine layığını bulmamış olur”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü sırasında Düzce’den geçerken Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu’nda konakladıkları bölgeye bir kamyon tezeğin dökülmesinde Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i sorumlu Tutan Özel şunları kaydetti:

“Biz yürürken en çok eski Belediye Başkanınız Mehmet Keleş bağırdı. Hakkında bir sürü dosya ve ispatlı belgeler olmasına ve sunulmasına rağmen bir istifayla kurtuldu. FETÖ’cülüğünü gizlemeye çalıştı tezek döktü. Sosyal medyadan, ‘Gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum’ dedi ama gördüğü zulüm üzerine istifa etti. Yeme bizi Mehmet Keleş, Ama Keleş layığını bulamadı. Keleş’i döktüğü tezekte 10 yıl yatırsak yine layığını bulmamış olur.”

Haber: Ö. YILMAZ