Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Teşkilatı'nın daveti üzerine Düzce'ye gelen Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya ile İstanbul Milletvekilleri Sacit Yıldız ve Çetin Soysal, Düzce'nin sorunları ile ilgili incelemelerde bulundular.

CHP Parti binasında bir açıklama yapan Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Valiliğin prefabrikleri tahliyesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kendisinin de belediye başkanlığı yaptığını belirten Erenkaya, prefabriklere depremlerde mağdur olanların yanı sıra depremin ardından yerleşenler de bulunduğunu, valiliğin bu kararı alırken mutlaka bir inceleme yaptığını, bu nedenle Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı ziyaret etmeyi düşündüklerini söyledi.

İstanbul milletvekili Çetin Soysal ise OSB'de yaşanan işten çıkarmalar ile ilgili olarak ziyaretlerde bulunacaklarını belirtirken, tarımda ve sanayide olumsuz durumların yaşandığını, CHP milletvekilleri olarak küçük ekipler halinde Türkiye'nin tüm bölgelerindeki sorunları incelediklerini ve bunları meclise taşıma sorumluluğunu aldıklarını söyledi,

İstanbul Milletvekili Sacit Yıldız da Etlik Mevkiindeki çöp alanında incelemeler yapacaklarını, bu alandaki çöpün Melen nehrine dökülen derelere zarar verme ihtimalini araştıracaklarını dile getirdi.

Açıklamaların ardından Düzce Valisi Bülent Kılınç'ı ziyaret eden milletvekilleri, prefabriklerin kaldırılma süreci hakkında bilgi alırken kendi görüşlerini de anlatma olanağı buldular.

Daha sonra OSB'ye geçerek 59 gündür işten çıkarıldıkları için eylem yapan işçileri ziyaret eden CHP milletvekilleri, konuyu İnsan Hakları Komisyonuna götürme sözü verdiler.

Prefabrikleri de ziyaret eden vekiller, burada yaşayan vatandaşların dertlerini de dinlediler. İstanbul Milletvekili Çetin Soysal burada yaptığı konuşmada, prefabriklerin doğal yaşam mekanı olmadığına dikkat çekerken,buralar boşaltılırken sadece hiçbir sosyal güvencesi olmayan en yoksul kesimin değil, asgari ücret düzeyinde maaş alanların dahi mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.