Konuralp'in belde olarak seçimlere girmesinin ardından partilerin Konuralp'ten Belediye Başkanı olarak kimi aday göstereceği merak edilirken Ak Parti'nin İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan'ı aday göstereceğinin öğrenilmesinin ardından bugün de Cumhuriyet Halk Partisi Konuralp Belediye Başkan adayını açıkladı. CHP'nin Konuralp'ten adayı Meslek Yüksek Okulu mezunu Cengiz Uzun oldu.

Uzun, aday açıklamasının yapıldığı sırada yaptığı konuşmada Başkan seçilmesi halinde Konuralp'te yapmayı düşündüğü çalışmaları şöyle sıraladı:

Konuralp'i köhnemiş köy görüntüsünden çağdaş, yaşanabilir bir belde yapmak için, Konuralp'i Üniversite ile özdeşleştirerek Üniversite kendi yapmak için, Konuralp'i Akdeniz ve Ege'deki tarihi ve turistik kentlerin benzeri yapmak için, Konuralpliler'e bir daha mahalle olma korkusu yaşatmamak için ve hep beraber Konuralp'i ilçe yapmak için adayım. Konuralp'i, Konuralp halkıyla beraber yönetmeye talibiz, biz göreve hazırız.”

Aday açıklaması sırasında CHP İl BAşkanı Saim Aksöz de Konuralp ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Aksöz,  "Bu gün ki gündemimiz, 1,5 yıldan beri Konuralp ve Düzce Kamuoyunu meşgul eden, Düzce’mizin nadide beldelerinden Konuralp beldesidir. 29 Mart yerel seçimlerinde partimizin adayını kamuoyuyla paylaşmak için buradayız.

1,5 yıldan bu güne kadar yaşanan sureci kısaca özetlersek Konuralp Belediyesinin 1mart 2008 K.H.K ile tüzel kişiliği kaldırılmıştır. Bu tarihten sonra CHP Merkez İlçe Örgütü, CHP İl Başkanlığı ve genel merkezimizin yoğun ve hummalı bir şekilde çalışması sayesinde Konuralp Beldesinin tüzel kişiliğinin devam etmesi için yapılan çalışmalarda %80lere yakın katkısı olduğu herkes tarafından bilinmektedir." ifadelerini kullandı.