2021 yılının ikinci yarısında gerçekleştirdiği olağanüstü kongrelerle tazelenen CHP Düzce teşkilatları, göreve geldikleri ilk günden itibaren meclis toplantılarına düzenli olarak katılım sağlamaya özen gösteriyor. Toplantılarda, Düzceliler lehine adımlar atılması amacıyla hem sözlü hem de yazılı önergelerle sorunlara parmak basılıyor. 

Meclis başkanlığına 3 önerge sunuldu

Şubat ayı ilk toplantısında da meclis salonundaki yerini alan ana muhalefet temsilcileri, meclis üyeleri aracılığıyla meclis başkanlığına sundukları 3 soru önergesinde, çözüm bekleyen soruları gündeme taşımanın yanı sıra belediyenin irdeledikleri konulara neden duyarsız kaldığını sorguladı.

“Düzce Belediyesi keyfi tavır sergiliyor”

CHP meclis üyeleri Emre Güleç, Basri Karslıoğlu ve Kudret Taş imzasıyla başkanlığa sunulan önergelerin ilkinde, önergeleri görmezden gelip keyfi tavır sergilemekle itham edilen belediye yönetiminin bu tutumu devam ettirmesi halinde suç duyurusunda bulunulacağı aktarıldı.

“Sosyal belediyecilik ilkesi uygulanıyor mu?”

İkinci önergede, son dönemde doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar yüzünden zor günler geçiren esnaf ve dar gelirli vatandaşların faturalarını ödeyebilmesi adına Düzce Belediyesi tarafından maddi destek yapılıp yapılmadığı ya da bu konuda herhangi bir çalışmalarının olup olmadığı soruldu.

“Hava kirliliği sorunu için ne yapıyorsunuz?”

Öte yandan her meclis toplantısında yazılı ve sözlü olarak dile getirilen hava kirliliği sorunu ise üçüncü önergenin konusunu oluşturdu. KOAH vakalarının diğer illere göre Düzce’de daha yoğun yaşandığını savunan CHP’li meclis üyeleri, belediye olarak hava kirliliğinin önlenmesi ve halk sağlığının korunması adına somut bir önlem alınıp alınmadığı konusunda meclis başkanlığına sundukları önerge ile belediye yönetiminden yanıt istedi.