CHP’nin oyları eridi
24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Seçimleri sona erdi. Yeni sistemin ilk seçiminin en iddialı partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise Düzce’de ciddi bir kan kaybı yaşadı. Oylarında 1 Kasım 2015 seçimlerine göre erimenin yaşandığı CHP de, AK Parti gibi oy oranını düşürdü. Bir önceki seçimde yüzde 16,4 oy alan CHP bu seçimde oyunu yüzde 14.3’e çekmesi, ‘CHP’nin oyları Düzce’de eridi’ şeklinde yorumlandı.

Parti içi meseleler sandığa yansıdı
CHP’nin Düzce’de kan kaybetmesinin başlıca sebebinin ise, parti içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve çeşitli olaylar olduğu gösterildi. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, milletvekilliğine soyunmak için partideki görevinden istifa etti ve parti içinde Tozan’a yakınlığı ile bilinen İl Saymanı Vildan Cemşit Tozan’ın yerine göreve getirildi. Tozan’ın milletvekili adayı gösterilmemesi üzerine Cemşit ve Tozan’a yakın olan parti yönetim kurulu üyeleri, partideki görevinden istifa etti. CHP’nin Düzce’de kan kaybetmesinin en büyük nedeni olarak gösterilen bu küskünlük de beraberinde partilileri ayrılığa sürükledi. Bunun da en büyük yansıması seçmenin son sözü söylediği ‘sandıkta’ oldu.

Teber de kesin bir dille kabul etti
CHP’nin Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber de yaptığı açıklamada parti yönetiminin istifa etmesi ile birlikte seçimlere teşkilatsız girilmesinin oyların kaybedilmesinde etkisinin olduğunu kesin bir dille vurguladı.

Adaylar arasında uyum yoktu
Tüm bu yaşananların bir diğer cephesi olan milletvekili adayları Zafer Teber, İlknur Başak Tütüncü ve Hasan Servet Öktem arasındaki uyum seçmenin beklediği gibi olmadı. Düzce’de 1.Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilmeyen Öktem, seçim çalışmalarını diğer adaylardan ayrı sürdürmeyi tercih etti. Hem parti içi meselelerin böyle kritik bir zamanda patlak vermesi ile birlikte adaylar arasındaki bütünlüğün olmayışının seçime yansıması CHP’nin oy kaybetmesine neden oldu.

Haber: Ö.YILMAZ