Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İlhami Caboğlu, Öncü TV’ye yaptığı son açıklamasında CHP’nin yeni yönetimini hedef tahtasına koymuş, “Bugün Düzce’de genel olarak bir sıkıntı varsa, muhalefete de fatura kesmek lazım. Bu, ‘Demek ki muhalefet de görevini yapmıyor’ anlamına gelir. Yapılan hizmetler açısından, bunları muhalefette ele aldığında, daha iyi hizmetler yapılacağının kanaatindeyim. Özellikle ana muhalefet CHP’nin bu konuda biraz sönük kaldığını söyleyebilirim.” demişti.

CHP’nin Düzce’de etkili siyaset yapmadığını öne sürerek İYİ Parti’ye alan açmaya çalıştığını kaydeden Caboğlu, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ni sahada görmek istiyoruz. Ama kendileri nedense sahaya çıkmamak için, alanı boş bırakıp ne yapmak istediklerini, belki kendi ittifakları içindeki bir siyasi partiye, yani İYİ Parti’ye alan açmak için çaba sarf ettiklerini söylerim ben de o zaman. Görünen de öyle bir şey. Bugün sanki İYİ Parti’ye alan açmaya çalıştıklarını düşünüyorum.” şeklinde konuşmuştu.

Caboğlu’nun bu açıklamalarına CHP Düzce İl Başkanı Basri Karslıoğlu’ndan yanıt geldi. Burasıdüzce Gazetesi’nde yer alan habere göre Karslıoğlu, “Şunu belirtmeliyiz ki Düzce'de muhalefet değil, iktidar sorunu vardır. Tam 20 yıldır Düzce’nin hiçbir sorunu çözülmediği gibi, belediyenin tüm gayrimenkulleri satılarak, yaklaşık 500 milyon lira borçlandırılmıştır” şeklinde konuştu.

“DÜZCE'DE MUHALEFET DEĞİL, İKTİDAR SORUNU VAR”

Caboğlu’ nun İYİ Parti ile olan rekabetine CHP’yi dâhil etmeye çalıştığını savunan Karslıoğlu, “Sayın İlhami Caboğlu İYİ Parti ile aralarında olan rekabete, Cumhuriyet Halk Partisi’ni neden dahil ettiğini bilmemek ve bir anlam verememekle birlikte, şunu belirtmemiz gerekir ki, bizler şu an partimizin il ve ilçe başkanlıklarının seçimini yapmakla görevlendirilmiş bulunmaktayız. Geçtiğimiz haftalarda İlçe Başkanlığımızın kongresini yaparak yeni yönetimi oluşturmuş bulunmaktayız. 3 Ekim 2021 Pazar günü ise İl Başkanımızı ve yönetimini seçeceğiz. Her zaman olduğu gibi Düzce’nin sorunlarını dile getirmeye de devam edeceğiz. Şunu belirtmeliyiz ki Düzce'de muhalefet değil, iktidar sorunu vardır.” ifadelerini kullandı.

“CHP ÖZLÜ’YE DÜZCE’NİN HAYRINA OLAN KONULARDA DESTEK VERİYOR”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzce için var gücü ile çalıştığını belirten Karslıoğlu, “Tam 20 yıldır Düzce’nin hiçbir sorunu çözülmediği gibi, belediyenin tüm gayrimenkulleri satılarak, yaklaşık 500 milyon lira borçlandırılmıştır. Sayın belediye başkanımız var gücü ile bir şeyler yapmaya çalışıyor bunun farkındayız. Lakin 20 senedir ihmal edilmiş bir ilin sorunlarının,3-5 senede çözülebilmesi için hükümet tarafından ciddi mali destek alması gerekmektedir. Göreve geldiğinden bu yana 2,5 sene geçmesine rağmen, daha bir parkın açılışı dahi yapılamamıştır. Bizler Sayın başkanımıza Düzce’nin hayrına gördüğümüz her konuda, gerekli desteği vereceğimizi aktardık da verdik de.” diyerek CHP’nin Düzce’nin hayrına olan işlerin destekçisi olduğunu kaydetti.

“DÜZCE’Yİ CUMHUR İTTİFAKI YÖNETİYOR, SORUN ÇÖZMEYE ODAKLANIN”

Caboğlu’na seslenen Karslıoğlu, Cumhur İttifakı’nın yönettiği Düzce’nin yaşanabilir iller sıralamasında geride kaldığını belirterek, “Sayın Caboğlu, Düzce’yi Cumhur İttifakı yönetiyor diyor, ben de kendisine şu soruyu soruyorum. Düzce yaşanılabilen iller sıralamasında kaçıncı sırada? Bizler çok iyi bilmekteyiz ki, genel sıralamada 43,ekonomide 65, eğitimde 42 sırada. Yani Cumhur İttifakı’nın yönettiği Düzce tam da bu konumda. Peki, bu durumda Düzce’nin geri kalmasının nedeni Cumhuriyet Halk Partisi mi?  Düzce’nin onca çözülecek önemli sorunu varken, elinizden bir şey gelebiliyorsa, lütfen sorun çözmeye odaklanınız.” dedi.

“CHP’YE BAHANELER SIRALAYARAK KENDİNİZİ SAVUNMAYI ARTIK BIRAKIN”

Karslıoğlu, Düzce’de en önemli problemin olası depreme hazırlıksız olmak olduğunu belirterek, “En önemli sorunlardan birisi ise Allah göstermesin, olası yaşanacak yeni bir depremde hasarlı binaların, Düzce’nin başına neler getirebileceği. Bu konuda çözümler hazır mı? Bir büyük depremde ilimizde nasıl bir kaos yaşanacaktır bunu hiç düşündünüz mü? Eğer Cumhur İttifakı iseniz, bu binaları elden geçirip yüksek katlıları olması gerektiği gibi,3 kata indirirseniz bir Düzceli olarak size minnettar kalacağım. Daha bunun gibi çok ciddi sorun var ihtiyaç duyarsanız size bizzat aktarmak isterim. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman ülkenin sorunlarını yakından takip eden, önerileri sıralayan bir partidir ama çözmesi gereken taraf maalesef iktidar partisidir. Sorunları çözemedikçe, Cumhuriyet Halk Partisi’ne bahaneler sıralayarak kendinizi savunmayı artık bırakın.” ifadelerini kullandı.