Bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıda referanduma dair konuşan Uysal’ın programında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan da hazır bulundu. Referandum toplantısında partilileriyle bir araya gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. MHP’nin çarpık mantık içerisinde teklifin meclisten geçmesine katkı sağladığı gerekçesiyle eleştirirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ise maruz kaldığı baskılara karşın teklifi içeren maddeleri halka anlatmakta ısrarcı olması nedeniyle destek verdi.

Uysal, 15 Temmuz’u Türkiye için fırsata dönüştürme imkanı varken birilerinin kendileri için fırsata dönüştürdüğünü belirtti. ‘Tek adam rejimini alternatifmiş gibi sundular’ diyen Uysal, Türkiye’nin 2010 referandumunda olduğu gibi çekirdeğine gizlenmiş birtakım maddelerle milletin aldatılmak istendiğini savundu.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Türk siyasi tarihine damga vurmuş partilerin hangi amaç uğruna bir araya geldiklerini gördüğünü ifade ederek, anayasa değişikliğinde ‘hayır’ diyen partileri bir araya getiren asgari müştereğin vatan sevgisi olduğunu söyledi.

18 maddelik anayasa paketiyle birlikte hayata geçebileceği dile getirilen eyalet sistemi iddialarına ilişkin konuşan Özcan, yeni sistemle her şeyin cumhurbaşkanının iki dudağının arasına bırakıldığını kaydederek, anayasa değişikliği ile yeni bir devlet inşa ettirilmeye çalışıldığını iddia etti.