Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in sivil toplum örgütleri için verdiği davette tahta önüne geçerek vaad ettiği projeleri çizerek anlatmasından sonra bu kez AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin sinevizyon gösterisi eşliğinde bir basın toplantısı düzenledi ve CHP'yi topa tuttu.



AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, geçtiğimiz gün Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile valiler, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında, terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan CHP İl Teşkilatı'na slaytlarla cevap verdi. Parti il binasında gerçekleştirilen basın toplantısına milletvekillerinden sadece Ayşe Keşir katılırken bazı belediye başkanları, meclis ve teşkilat üyeleri de açıklamada hazır bulundu.

“Siyasi tarihin en sinsi ve trajikomik hareketi”

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünde CHP’nin suç duyurusu hakkında basın toplantısı yapmanın elzem olduğunu belirten İl Başkanı Hikmet Keskin, “Türkiye siyasi tarihinin sahneye konmuş en sinsi ve trajikomik hareketini konuşmak üzere toplanmış bulunmaktayız. CHP İl teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanından başbakanına, içişleri bakanından mit müsteşarına, bakanlarından valilerine kadar devletin tüm kurumlarını, teröre yardım ve yataklık ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunma ihaneti ve gafletinde bulunmuştur.” dedi.

“Bizim gösterdiğimiz çabayı hiçbir siyasi parti gösteremedi”

AK Parti iktidarlarının terörü bitirerek akan kanın durması için gösterdiği cesaret ve çabayı hiçbir siyasi partinin gösteremediğini vurgulayan İl Başkanı Keskin, “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hak ve özgürlükleri bölge insanına sunmuştur. Bunu yaparken terörist ile Kürt kardeşlerimizi ayırarak devletimizin sıcak yüzünü bölge halkıyla buluşturmak amaçlanmıştır. Maalesef o dönemde kandan, kaostan ve terörden nemalanan birçok odak, bu süreci baltalamak ve bitirmek için türlü oyunlar sahneye koyarak sürecin bitmesini hedeflemiştir.” diye konuştu.

“Dertleri AK Parti yıkılsın”

CHP’nin demokratik açılımı desteklemeyerek birlik ve beraberlik yolunu seçmediğini savunan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, “Onların varsa yoksa derdi; “AK Parti yıkılsın, iktidar olalım” hırsıydı. Onların bu dönemde izledikleri yol, Türki siyasi tarihinde bir kara leke olarak yer almıştır.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet tarihi boyunca PKK’ya yönelik büyük bir kararlılıkla operasyonların yapıldığını ve terör örgütünün tarihinin en zor günlerini yaşadığını söyleyen Keskin, “Ne kadar enteresandır ki çözüm sürecini bitirmek için ortalığı ayağa kaldıranlar, bugün de bu operasyonları ‘Devlet katliam yapıyor’ diyerek durdurmak istemektedir. Çünkü tek bir dertleri var; iktidar olmak. Terörmüş, insanlar ölüyormuş hiç ama hiç umurlarında değil.” ifadelerinde bulundu.

“HDP ile kol kola olanlar bugün bizleri terörü desteklemekle suçluyor”

CHP İl Teşkilatı'nın yapmış olduğu suç duyurusunun ancak ve ancak PKK’ya yarar sağlayacağını ifade eden Keskin, “Apaçık utanmadan şunu demek istiyorlar; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröristtir” bunu kabul edemeyiz. Emanet oylarla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soktukları terör işbirlikçisi HDP ile kol kola olanlar, bugün ne gariptir ki bizleri terörü desteklemek ve yardım yataklıkla suçluyor.” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmayacak mı?”

Açıklamasını CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’a seslenerek sürdüren Keskin, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin PKK ve terörün siyasi kanadı olan HDP ile kol kola yürüdüğü yolda yaptığı açıklamalara suç duyurusunda bulunmayacak mısınız?” diye sordu ve şöyle devam etti: “Bir partinin genel başkan yardımcısı “Devlet katliam yapıyor” diyen bir bildiriyi destekliyor. İnanabiliyor musunuz? Bu ihanet değil de nedir? Ben şimdi CHP’ye ve İl Başkanı Tozan’a soruyorum. Bunlara suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

“Terör üzerinden siyaset yapmayın”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, tüm siyasi partilere de seslenerek şöyle konuştu: “Şu terör meselesinde bari siyaset yapmayın. Bırakın iktidar hırsını. Ülkede gencecik canlar ölüyor. Birlik içinde devletimize ve ülkemize sahip çıkalım. Teröre diz çöktürelim. Şundan emin olun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayakta, terörle mücadele etmektedir. PKK terör örgütü tarihin en ağır darbesini almış ve can çekişmektedir. Bu anlamda CHP’nin devleti yönetenleri terörist ilan etmesi ve suç duyurusunda bulunması ihanetin başka bir yüzüdür. Bu ihaneti Türk milleti asla unutmayacaktır. Bu ihanetin sahiplerini, milletimizin engin sağduyusuna havale ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Haber;C.ÜSTÜNER