CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Otoban bağlantı yolunun yapılamamasının da suçun CHP’ye yüklenmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade etti.
Yapamadıklarını CHP’ye İhale Ediyorlar
Karslıoğlu, “Otoban bağlantı yolu ihalesinde biz iptal ettirmedik, tüketici birliği iptal ettirdi. Bunun belgesini paylaşmamıza rağmen hala biz yapmışız gibi gösterilmekte. AKP’nin en büyük özelliği, yapamadıklarını Cumhuriyet halk partisine ihale etmektedir. Bunu kamuoyu bilsin. Anayasa hariç hepsini yapabilecek sayıya sahipler. Yapmadılarsa kendi sorunlarıdır. Kanunsuz iş yaptıkları zaman mahkemeye gidilecektir. Kanunlara uygun bir şekilde ülkeyi yönetmeleri gerekmektedir.”diye konuştu.
Başbakan Konuşuyor Ama Bir İcraatı Yok
Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karslıoğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek “Başbakan Konuşuyor Ama Bir İcraatı Yok.”dedi.
“ Bir zamanlar dünya lideri olarak lanse ediliyor, “One minute” diyorlardı. AKP yandaşı basın da Türkiye’nin itibarı her tarafta arttı dünya lideri olmak üzere şeklinde söylemlerini epey dinledik. Gönül isterdi ki gerçekten Türkiye’nin sayılı ülkelerden birisi olalım. Biz bundan gurur duyarız. Ama gelinen noktada Irak’a Türkiye Cumhuriyetinin Bakanının uçağı indirilmiyor. Askerlerimizin başına çuval geçirildi, hiç seslerini çıkarmadılar. Suriye uçağımızı düşürdük yine ses çıkarmadık. Şimdi füzeler getirerek kendimizi koruma yolu arıyoruz. İsrail 9 vatandaşımızı öldürdü, özür dilerse affedeceğiz diyoruz ama ortada özür dileyen falan yok. Bu nasıl dünya liderliği bir türlü anlamadım. Ak partiye oy verenlerin bunları yeniden düşünmesini istiyoruz. Sözle olmuyor. Başbakan konuşuyor ama bir icraatı yok. Dış politikada hiçbir şey olmadığımız açık ve net ortadır.” Diyen Karslıoğlu dış politikayı dümeni kırılmış gemiye benzeterek “Ne zaman karaya çıkacağımız belli değil.”ifadelerini kullandı.
Hiçbir Şey Yapamadığınız Ortaya Çıktı
Hükümetin başka ülkelerinin iç meselelerine müdahale etmesini eleştiren Karslıoğlu, “10 senedir kendi içinizdeki PKK sorununu çözememişsiniz. Kendi sorunlarınızı çözemeden diğer devletlerin sorunları nasıl çözeceksiniz. Hayal görüyorsunuz. Hiçbir şey yapamadığınız ortaya çıkmıştır.”dedi.
“Başbakanımız sorunları çözmede o kadar ustaki, sorunu çözmeden yeni bir gündem yaratmakta.”diyen Karslıoğlu, Başbakan tarafından ortaya atılan Muhteşem Yüzyıl tartışmasına değindi.
Harem Gerçeği De Var
Karslıoğlu, “ Padişahlarımızın devlet adamlarımızın itibarının düşürülmesini istemeyiz. Ama şu bir gerçek, Osmanlı padişahlarının hepsinin bir haremi vardır. Hepsi en az 4 evlidir. Bugün Suudi Arabistan kralının 7 tane hanımı vardır. AKP’ye verenlerin duymasını istiyorum ‘ Türk kadını Atatürk’e çok şey borçludur.’ Cumhuriyet kurulduğunda haremi Atatürk kaldırmıştır. Gönül isterdi ki savaş sahnelerini de göstersin ama harem gerçeği de var. Bunu kimse inkar edemez.”diye konuştu.
SSK Genel Müdürlüğü Bir Şirket Değil
Karslıoğlu, Başbakan’ın "SSK Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlüğü döneminde zarar etti" şeklindeki açıklamasına da cevap verdi.

Karslıoğlu,  “ SSK Genel müdürlüğü bir şirket değil. Devletin bir genel müdürlüğü. Genel Müdürlük devletin verdiği politikayı uygular. Zarar kar söz konusu değildir. Bu insanların kafasını karıştırmak için ortaya atıldı. Yoksa burası bir ticarethane değil, genel müdürlük. Başbakanımız her söylediği söze itiraz edilsin istemiyor herhalde.   Her dediğine itiraz etmeyen bir meclis istemekte gibi gözüküyor.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR