Yerel seçimlerin ardından çalışmalara başlayan Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, yapmayı düşündüğü çalışmalardan da bahsetti.

“Yeni çözümler üretiyoruz”

Önce ovadan alınan pompa ile Derinkuyu'daki pompayı iki katına çıkarıp ayrıca dağdan gelen bir kaynağı daha kullandıklarını söyleyen Korkmaz, “ Böylece iki kaynaktan sağladığımız su miktarı yüzde yüz yetiyor ve Kaynaşlı'nın su sorunu ortadan kalkmış oluyor. Bunları kendi imkanlarımızla gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

“Kısa zamanda uzun yol aldık”

İsmail Korkmaz, yılda üç dört kez yağışlar nedeniyle suyun bulanık olmasına da değinerek, “ Bu sorun için de yeni çözümler üretiyoruz. Şu anda Kaynaşlı'nın içme suyunda sorun yoktur. Her türlü önlem alınıyor, klorlamada bir sorun yok. Halkımız çeşme suyunu rahatlıkla içebilir. Bu konuda kısa mesafede uzun yol aldık” dedi.

“MYO için Yurt Şart.”

Korkmaz, Meslek Yüksek Okulu'na yurt yapılması konusunda ise ; “ Bu konuda okul müdürü ve iş adamları ile görüşmelerimiz var. Biz de bu konuda üzerimize düşen görevi seve seve yapacağız. TOKİ kanalıyla çözüm üretebilmenin çalışmalarını yapacağız. Önümüzdeki yıl öğrenci sayımız artacak, Artan sayının ihtiyacını karşılamak amacıyla her kurum üzerine düşen görevi yerine getirirse bu sorun çözülür. Bu konuda da umutluyuz” diye konuştu.

Değişim Dönemindeyiz

Başkan Korkmaz yeni dönem projelerine yönelik yaptığı açıklamada da “ Kaynaşlı'da değişim dönemi, değişim rüzgarları başladı. Proje üretme, hamle yapma dönemindeyiz. Ciddi projelerim var. Su, doğalgaz, yeni fabrika açma çalışmalarımız sona ermek üzere. Katı atık tesisi projesi devam ediyor. Bunlar Kaynaşlı'nın sorunlarını çözecek önemli projeler. Hepsi bu dönemde sırasıyla çözülecek. Halkımız, teşkilatımız, personelimiz bizimle beraber. Birlikteliğimizden aldığımız güçle sorunlarımızı kısa sürede çözeceğiz” ifadelerine yer verdi.