Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Akp'nin Çilimli ilçesinde nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Mevcut Başkan Mehmet Acar'ın zaman zaman sert çıkışları nedeniyle zorda kalan parti yönetimi Acar'ı tekrar Akp'den aday göstermeyi düşünmüyor. Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar da, önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden AKP'den aday olmayı düşünmediğini her fırsatta dile getiriyor. AKP'nin son yerel seçimlerde MHP'nin elinden aldığı Çilimli'yi tekrar kaptırmak istemediği ve bu nedenle Çilimli'de güçlü bir ismi aday göstermek istediği biliniyor. AKP kulislerinde zaman zaman tartışılan ve gündeme gelen bu konu ile ilgili ilk akla gelen isim ise Muhsin Yavuz olduğu belirtiliyor.

Daha güçlü bir aday adayı çıkmaması durumunda Mehmet Acar’dan sonra Çilimli Belediye Başkanlığı için AKP'nin adayının Muhsin Yavuz olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Yavuz, aynı zamanda Çilimli Belediye Meclisi üyeliği ve Acar'ın izinli olduğu dönemde Başkan Vekilliği görevini de yürütüyor. Siyasette deneyim kazanan Yavuz’a, AKP yönetiminin de sıcak baktığı belirtiliyor.