Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Gölyaka’da düzenlenen mevlitte mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulunan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz yeni dönemde yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


Hedeflerini büyüttüklerini, çıtayı yükselttiklerini belirten Yavuz, Çilimli’nin önümüzdeki 5 yılda daha hareketli günler geçireceğini vurguladı.

Yavuz, “Bu sene terminal projemiz hayata geçecek. Hemen arkasından OSB altyapı çalışmaları bir yıl çalışmaları tamamlanmış olacak. Zannedersem 2015 yılının sonuna doğru fiziki durumu faaliyete geçmiş olur. Seçim beyannamemizde ne söylediysek bu beş yıllık periyodda Allah’ın izniyle hepsini hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.


Haziran ayının başında konut kuralarının çekileceğini belirten Yavuz 2015’in sonuna yetişecek şekilde 3. etap çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Yavuz, büyümek için özel müteşebbislere açık olduklarını belirtti.


Muhsin Yavuz ilçede çarpık yapılaşmanın önüne geçebilmek için kentsel dönüşüm anlamında bir çalışma yapmak istediklerini vurguladı.


Yavuz, “İlçeye site anlayışını getirmeye çalışıyoruz. Kat sorununu bu şekilde çözeceğiz. Çarpık yapılaşmanın önüne geçebilmek için yeni yapacağımız site anlayışıyla bu sorunu ortadan kaldırmış olacağız. Bunun da meyvelerini bir sene içinde görmeye başlarız.” şeklinde konuştu.