MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden “Milyonluk AUDI ile geziyor, kürsüden edebiyat yaptırıyor. Alman otomotiv üreticisi AUDİ'nin amiral gemisi olarak nitelendirilen, piyasa değeri ise 3 milyonu bulan A8 Long modelini makam aracı olarak kullanan Meral Akşener'in, kürsüden İtalya'da tatil yapan bir şahsa fakir edebiyatı yaptırması tepki çekti. Vatandaşlar, "Milyonluk araçla hava atan Meral Akşener'e göre fakirdir" yorumunda bulundu. İşin ilginç tarafı   yalama Akşener ve Tiyatrocularının, Devletime zarar gelmesin diyerek tüm bu sıkıntıları çekip göğüsleyen vatandaşlarımızın aklıyla alay etmeleri” açıklamaları ile bir fotoğraf paylaştı.

Caboğlu’nun bu paylaşımına İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, isim vermeden büyük tepki gösterdi.  “Genel başkanımıza hakaret etmek kimsenin hakkı da haddi de değildir” diyen Er, Caboğlu’nun paylaşımının iftiradan ibaret olduğunu öne sürdü.

Er açıklamasında “Sizlere makamları emanet eden partililerinize saygımız ve hürmetiniz gereği konuyu kişiselleştirmemeye özen gösterdiğimizi bilin. Son günlerde Düzce siyasetinde özellikle mevkidaşlarımızdan bazılarının siyasi parti liderleri ile alakalı yakışıksız açıklamalar yaptıklarını, hakarete varan söylemlerde bulunup fotomontaj ile iftiraya varan sosyal medya paylaşımlarında bulunduklarını üzülerek takip etmekteyim. Her siyasi parti lideri kendi teşkilatı için şüphesiz kıymetlidir, özeldir. Diğer siyasi partilerin kendi genel başkanlarına yönelik yakışıksız ifadelere ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan fotomontajlı iftiralara tepki verip vermemeleri kendi tercihleridir. Lakin İyi Parti Düzce Teşkilatı kendi Genel Başkanı ile alakalı atılan iftiralara ve dile getirilen yakışıksız söylemlere karşı tepkisini her zaman ortaya koymuştur ve koymaya devam edecektir. Dolayısı ile çirkin ifadelerinizi size aynen iade ediyoruz. Siyaset içinde eleştiriyi elbette barındırır. Fakat bizim genel başkanımıza hakaret etmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Lütfen kendinize geliniz. Partinize oy veren,  gönül veren ve size bulunduğunuz makamları emanet eden partililerinize saygımız ve hürmetiniz gereği konuyu kişiselleştirmemeye özen gösterdiğimizin de idrakini sizlerden özellikle rica edeceğim.  Bu tarz eylemleri ve söylemleri halkımızın da sizlere yakıştırmayacağının bilincinde olmanızı tekraren istirham ederim.  Mühür sizde yetki sizde, icraat makamındasınız. Allah’ın size verdiği bu büyük lütfu, bu tip yakışıksız işler için değil Düzcelilere hizmet etmek için kullanmanızı diliyorum. İnsanlara hakaret etmekten vazgeçin. Millet sizden icraat, dertlerine çare bekliyor.  Bırakın artık bu tarz siyaseti, yakışmıyor, ayıptır” dedi.

HABER: Savaş ARI