AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, prefabrik sakinlerine verdiği sözü tuttu ve bugün onları milletvekilleri ile buluşturdu. Düzce Milletvekilleri Osman Çakır ve İbrahim Korkmaz bugün çözüm için AK Parti il binasında düzenlenen toplantıyla prefabrikte oturan vatandaşları dinledi.

Öncelikle vekillere sıkıntılarını anlatan prefabrik sakinlerinden Vildan Konca, elektrik ve sularının kesilmesine karşın prefabrikleri boşaltmamakta kararlı olduklarını söyledi.

 
Bize “Vasıfsız kişiler” dediler
 
Konca, “2008 yılında bize 'Gidin orada oturun ne para vereceksiniz ne elektrik ne de su parası ödeyeceksiniz' dediler. Ama bize elektrik faturası da geldi su faturası da. Bize 'Tek maaşı olanlar ayda 100 TL taksitle konut sahibi olacaksınız, kurasız' dediler. Ama kuraya tabi tuttular. Bizden sadece 1 kişi kuradan ev alabildi. 1 kişi de yedek olarak kuralara girdi. 2008 yılında durumu olanları elediler. Durumu olmayanları elemediler. Bize prefabrikleri 'Amacının dışında kullanıyorlar' dediler. Hangi hakla bunu söylediler. Biz orada ikamet ediyoruz. Kim burada gelip amaç dışı iş yapıyor. Gelin oraya görün. Öyle bir şey var mı yok mu görün. Bize “Vasıfsız kişiler” dediler. Asgari ücretle çalışanlar vasıfsız oluyorsa evet biz de vasıfsızız. Elektriğimizi de suyumuzu da kesseler. Biz orada oturacağız. Siz insanların orada nasıl yaşadığını biliyor musunuz?” diye konuştu.
 
Bir tek biz silemedik
 
Türkiye’de depremin izini silemeyen tek ilin Düzce olduğunu söyleyen Milletvekili Osman Çakır, prefabriklerin kaldırılmasında kararlı olduklarını vurguladı.
 
Çakır, “Kentsel dönüşüm projesi kapsamında buralarda da çalışmalar yapılacak. Türkiye’de depremin izini bir tek biz silemedik. Diğer illerin hepsi prefabrik konutları kaldırdı. Taşıması yapıldı. Ama biz bir türlü bu konuyu aşamıyoruz. Prefabrikleri kaldıramıyoruz. Depremin izlerini bir türlü silemiyoruz. Siz bu konutlardan çıkmayacağız diyorsunuz ama bu doğru değildir. Sizler orada kaçıncı kiracısınız onu bile bilmiyorum. Belki dördüncü belki beşinci kiracı olabilirsiniz. Depremden bu yana kaç el değiştirdi onları bile bilmiyorum. Belki halen daha orada birinci girenler duruyor olabilir. Belki altıncı yedinci kez oraya taşınanlar var. Bunları bilmiyorum ama orasının mutlaka kaldırılması gerekiyor.” dedi.
 
Görevimiz dertlerinize derman olmak
 
“Elimizde Düzce’de yüzlerce ailenin listesi var.” diyen Milletvekili İbrahim Korkmaz ise kanunlar çerçevesinde yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade etti.
 
Korkmaz, “Bazılarını görseniz hüngür hüngür ağlarsınız. Sıkıntıyı çözmek için buradayız. Birbirimizle dertleşerek çözüm üretmek için buradayız. Bizim görevimiz vekil olarak dertlerinize derman olmak. Birbirimize karşı gard alırsak kırarız. Konumuz sizi dışarı atmak, süründürmek değil. Bu kimseye zevk vermez. Niye okul döneminde dışarı atılsın. Bunu ne vali ne de başka bir yönetici ister. Biz kanunlar çerçevesinde size yardımcı olmaya çalışırız.” şeklinde konuştu.
 
Milletvekili İbrahim Korkmaz, prefabrik sakinlerinden 4 kişilik bir çalışma kurulu oluşturarak sorunlarını iletmelerini istedi.
 
Toplantı sonunda prefabrik sakinleri çalışma kurulu oluşturarak milletvekillerine sorunlarını tekrar iletme kararı verdi.