MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ve İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Bıyık, Düzce Manşet Gazetesi’nin 15. kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla şehrin köklü yayın kuruluşu Öncü Medya Grubu’nu ziyaret etti. Manşet Gazetesi ve Öncü TV çalışanlarına ‘iyi çalışmalar’ dileyen MHP heyeti, başarıların artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ve Düzce Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner tarafından ağırlanan MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ve İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Bıyık, güçlü ve özgür basının demokratik sistemin korunmasında önemli rol üstlendiğine dikkat çekerek, bu görevi Öncü Medya’nın yıllardır başarı ile sürdürdüğünü vurguladı.

‘Düzce’nin sesi, kulağı, gözüsünüz’

Düzce Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in sorularını yanıtlayan İl Başkanı Caboğlu, 15 yılı geride bırakmaya hazırlanan gazetemizin kurulduğu ilk günden bu yana Düzce’nin sesi, kulağı, gözü olduğunu söyledi. Caboğlu, “Basın olmazsa olmaz siyasi partiler anlamında, vatandaş anlamında basının çok kıymeti yeri çok farklıdır. Bazen bizlerin de söyleyemediği şeyleri basın yoluyla da mutlaka vatandaşa halka duyurma gibi bir şansımız avantajımız oluyor. Ama bizim yapmış olduğumuz iyi veya eleştiriler anlamında da biz bunu kabul ederiz her zaman siyasi partilerde eleştiri olduğunda bu bir kıymettir çünkü bizler insanız kendimize çeki düzün verme anlamında da basının bazen bu konuda da ciddi rolü oluyor, bu manada kuruluş yıl dönümünde sizlerle beraber olmak istedik.” dedi.

“Hava kirliliğini asgariye indirmek için çalışıyoruz”

Düzce’nin kış aylarında tavan yapan hava kirliliği sorunu hakkında Düzce ve Ankara nezdinde yürüttükleri çalışmaları aktaran Caboğlu, insan hayatını tehdit eden bu büyük sorunu ortadan kaldırmak için kararlılıkla mücadele ettiklerini belirtti.

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, şöyle konuştu: “Şimdi şöyle Düzce’nin konumuyla alakalı da ciddi bir hava kirliliği söz konusu, basık ve biraz aşağıda olması hasebiyle ama bu konuyla ilgili biz ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Zaman zaman Mustafa Başkanla da bir araya geliyoruz, Düzce belediye başkanımız, sayın bakanımızla da bir araya geliyoruz. Belediye nezdinde de bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar var. Tabii burada bizlerinde mutlaka katkıları ve destekleri var. Bunun dışında da köylerde özellikle büyük köylerden başlayarak doğalgazın daha yaygınlaşması anlamında bir çalışmamız var Özel İdare üzerinde. Hava kirliliğini Düzce gibi yerlerde sıfıra indirmek çok zor bir olanak ama bunu asgari bir seviyeye çekmek için hem belediye olarak hem İl Özel İdaresi olarak çalışmalarımız devam ediyor.”

Hedef köyleri doğalgazla buluşturmak

Yılın 365 günü havası kirli olan Düzce’de ısınma amaçlı kömür kullanımı nedeniyle kapıya dayanan kış günlerinde havasının solunmaz hale geldiğine dikkat çeken Caboğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından il bazlı yapılacak yönetmelik değişikliği ve imar çalışmaları ile köylerin doğalgazla buluşmasının bu sorunu hafifleteceğine işaret etti.

MHP İl Başkanı Caboğlu, şunları kaydetti: “Şimdi burada biliyorsunuz köylerde doğalgazla ilgili olanak biraz zayıf ama burada İl Özel İdaresi devreye girerek bu köylerin yapılanmasıyla alakalı imarıyla alakalı çalışmalar başlatıldı. Düzce’de iki, üç köy şuanda bitmiş aşamada ama diğer köylere de hızlı bir şekilde, Düzce’ye özel bir durum olacak bu bir manada ama hava kirliliğini inşallah belediye ile beraber, İl Özel İdaresi ve valilikle beraber bunu çok asgari seviyeye indirme konusunda ciddi çabalar içerisindeyiz. Halkımız inşallah bu konu ile alakalı bir önceki yılla kıyasladığında hava kirliliğinden daha az etkilendiğini hissedecek.”