Son olarak yerel seçimlere günler kala 26 Mart 2014 tarihinde Düzce'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3.5 yılı aşkın süre sonra bu kez il kongresi için Düzce'ye geldi. Hava yoluyla Düzce'ye gelen Erdoğan'ı taşıyan helikopter kongrenin yapılacağı Kalıcı Konutlar Kapalı Spor Salonu'nun hemen karşısında bulunan AFAD binası bahçesine iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı burada bakan, milletvekilleri, il protokolü ve partililer karşıladı.

Coşkulu karşılama
Günlerdir Erdoğan için hazırlık yapılan Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nun içi ve dışı vatandaşlarla dolarken, geniş güvenlik önlemleri altında kongre ve miting alanına alınan Düzceliler, Erdoğan'ın gelişi ile büyük bir heyecan yaşadı. Karşılama sonrası miting alanına geçen Erdoğan'ı gören kalabalık coşkuyla alkışladı. Miting için kurulan sahnede Düzceliler'i selamlayan Erdoğan yaptığı konuşmada, hükümet olarak her zaman Düzce'nin yanında olduklarını vurguladı.

"Hep Düzce'nin yanında olduk"
Erdoğan, "Ne dedik yola çıkarken "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece." İnşallah gideceğiz gündüz gece ve dedik "Durmak yok". Düzce bu yolculukta her zaman yanımızda oldu, bizi hiç yalnız bırakmadı. Biz de hep Düzce'nin yanında olduk. Düzce'ye 15 yılda yaptığımız yatırımlar 9 katrilyon. Bu yatırımlar devam edecek. Düzce’de üniversite yoktu, yaptık öğrenci sayısı da katlayarak gidiyor. İnşallah daha iyi olacak, katlayarak devam edecek." dedi.



"Sıfırlayacağız bunları"
Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara sözü getiren Erdoğan şöyle konuştu: "Ama hasımlar bizi çekemiyor. İftira atıyorlar, iftirayla değil dürüstlükle bir yere gidilir. Çamur at izi kalsın mantığıyla bir yere varılmaz. Onların değil bizlerin dedeleri bir yere vardı. Bizim Rabia'mız var. Bu Rabia'da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Vatanı bölmeye kalkanlara karşı biz polisimizle, askerimizle, güvenlik güçlerimizle, tank olur, helikopter olur, üzerlerine gideriz onların. Durmak yok yola devam. İnlerine kadar. Sıfırlayacağız bunları. Benim halkımın, benim kardeşimin huzurunu bozamayacaklar. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz yok. Bunun için azmimiz var. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte türkiye olacağız. Birbirimizi de Allah için seveceğiz. Bugün 2017’nin son günü. 2018'nin ülkemize, milletimize ve tüm insanlık için iyi olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Haber: C. ÜSTÜNER