Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır düzenlenemeyen AK Parti Teşkilatı’nın iftar programı dün akşam Bahçeşehir Bağlantı Yolu üzerinde bulunan bir restoranda yapıldı. İftar Programına AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in yanı sıra AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Yöneticileri, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanları, Merkez İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Teşkilatları ve AK Parti’nin kuruluşundan bu yana görev yapan eski siyasiler katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan iftar Programında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı AK Parti İl Başkanlığı iftar programından sinevizyon aracılığı ile Düzce teşkilatlarına seslendi.

Ramazan-ı şerifi, pazar günü tutacakları son oruç ve akşamında yapacakları son iftarla uğurlayacaklarını anımsatan Erdoğan, pazartesi günü hep birlikte Ramazan Bayramı'nın sevincini, feyzini, bereketini yaşayacaklarını dile getirdi.

AK Parti teşkilatının ve Türk milletinin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, Allah'tan kendilerine gelecek yıllarda da hep birlikte sağlıkla, huzurla, esenlikle ramazan-ı şerife ve bayrama ulaşmayı nasip etmesini diledi.

"CUMHUR İTTİFAKI OLARAK 2023 İÇİN DURUP DİNLENMEDEN ÇALIŞACAĞIZ"

Başkan Erdoğan, bugünkü programın aynı zamanda tüm teşkilatlarla bayramlaşmalarına da vesile olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Salgının gölgesinde ve burukluğu içinde geçen iki yılın ardından hamdolsun bu yıl camilerin dolduğu, gönüllerin şenlendiği, kalplerin mutmain olduğu bir ramazan yaşadık. Dayanışmanın, yardımlaşmanın, kucaklaşmanın, kardeşliğin bereketi içinde geçen bu yılki ramazan ayını teşkilatlarımızın da çok iyi değerlendirdiğini görmekten memnuniyet duyuyorum.

Ülkemizin tüm illerinde, ilçelerinde, mahallelere, sokaklara, hanelere dağılan teşkilat mensuplarımıza, iftardan sahura kadar süren gayretli çalışmaları için teşekkür ediyorum."

“AK PARTİ’Yİ MİLLETİMİZ KURMUŞTUR”

Genel merkez kurullarından başlayarak tüm teşkilatların dahil olduğu bu faaliyetler sırasında, salgın döneminde arzu ettikleri yakınlığı kuramadıkları milletin de kendilerini özlediğini gördüklerini aktaran Erdoğan, "Ramazan ayı milletimizle hasret giderdiğimiz, yüreklerin pasını sildiğimiz, karşılıklı muhabbetle meram dinlediğimiz ve meram anlattığımız, umutları canlandırdığımız bereketli bir dönem oldu. İnşallah bu ivmeyi kesintisiz bir şekilde devam ettirerek, Cumhur İttifakı olarak 2023 Haziran'ında hedefimize ulaşana kadar durup dinlenmeden çalışacağız. Hep söylediğim gibi AK Parti'yi milletimiz kurmuştur. AK Parti'nin sahibi de istikamet belirleyicisi de milletimizdir." diye konuştu.

KEŞİR’DEN AHDE VEFA VURGUSU

Programda konuşma yapan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti teşkilatları içindeki ahde vefaya vurgu yaptı. Keşir, “Bu akşam Türkiye’nin 81 ilinde bu sofralar kuruldu. Bu akşamki sofra, aile soframız. Ben bu akşam sizlerle burada olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. AK Parti’nin en önemli farkı, teşkilatlarına gösterdiği ahde vefasıdır. Ben de bir yıl önce devraldığım görevden dolayı, 81 ilde yaptığımız programlarda tüm teşkilatlarımıza özellikle birinci görev olarak ahde vefayı veriyoruz. Şunu unutmayın; sizler bu koltuklarda oturmadan evvel, bu koltuklarda oturan, emek veren ve bu davanın yükünü çeken arkadaşlarımız var. Bugün kongre vesilesi ile veya bir başka vesile ile bugün aktif görevde değiller. Bizler birbirine bağlı zincir halkaları gibiyiz. Onun için birbirimize güç vermek, birbirimizi güçlendirmekle mükellefiz.

 Biz gücümüzü birbirimizden alıyoruz. Onun için teşkilatımızın bir noktasında eğer bir zayıf nokta varsa, biz o zayıf olan noktayı güçlendirmek uğraşırız, onun gücüne güç katmak için uğraşırız. Çünkü bir tesbih ipi koptuğunda, bütün kısmı dağılır ve gider. Onun için bizim her birimiz tesbih tanesi gibi birbirimizin gözünün içine bakarız. 15 Temmuz’da yapamadıklarını, 2023 seçimlerinde yapmaya çalışacaklar ve biz koskocaman bir aile olarak, her birimizin mutlaka yapacağı bir görev, yapacağı bir iş ve alacağımız bir sorumluluk var. Ben bu sorumluluğu, hakikaten bir askerlik görevi gibi görüyorum şuan.

O yüzden ben bütün arkadaşlarımıza diyorum ki; bulunduğunuz görevin hakkını vermeye ve o görevin askeri olmaya gayret edelim. Ben bu vesile ile iftar davetimize icabet eden tüm kardeşlerimize, bugüne kadar partimizde görev yapmış tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

ÇAKIR: “AK PARTİ EKONOMİNİN DE ÜSTESİNDEN GELEBİLECEK GÜÇTE”

Keşir’in ardından kürsüye çıkan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın gündeminde ise ekonomi vardı.

AK Parti’nin her şeyde olduğu gibi ekonomik sıkıntıların da üstesinden gelebilecek güçte olduğunu kaydeden Çakır, “Son günlerde ekonomik kıskacın dünyayı sardığı bir dönemde elbette ki işimizin kolay olduğunu söyleyen yok. Ama biz zor günlerin adamı olarak, zor günlerin iktidarı olarak, zor günlerin siyasetçisi olarak, sizlerin de desteği bu zor günleri aşarak geldik. O nedenle hiç birinizin hiçbir şüphesi olasın ki; bizim önümüzde Allah’ın izniyle hiçbir zorluk, hiçbir güçlük mani olmadı, olamayacaktır.

Dolayısıyla birlikte beraberce, 2023 seçimlerini karşılayarak, 2024 yerel seçimlerini de birlikte inşa ederek, yeniden sizlerin güçlü desteği ile birlikte güçlü Türkiye yolunda yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İftar programı yapılan duaların ardından sona erdi.