Anıtpark meydanındaki törene CHP İl, Merkez İlçe, İlçe, Belde başkanlıkları ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeleri katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Haluk Demir, Atatürk’ün yüreklerde yaşadığını belirterek ‘ Ulu Önder, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri ve devrimleri ile yaşıyor’ dedi.

Haluk Demir konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Tarih sahnesine pek çok kahraman çıkar; kimi bilimle, kimi dehasıyla, kimi gücüyle büyük değişim rüzgarları estirir, yaşamın akışını, toplumların kaderini değiştirirler. Ne mutlu ki bizlerin de tarih sahnesine adını silinmeyecek altın harflerle yazdırmış, bir ulusun makus talihini tersine çevirmiş, tepeden tırnağa devrimlerle karanlık bir girdabın içinden binlerce güneş doğurmuş bir ATA’mız var.

Fikirlerini, dehasını, ilkelerini, devrimlerini, insana, doğaya, hayvana tüm canlılara verdiği değeri, yeri geldiğinde sert ve kararlı bir komutan yeri geldiğinde salıncakta sallanan neşeli bir adam olmasını sevdiğimiz, eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının yıldönümünde özlem ve minnetle anıyoruz.

Ve Ata’mıza karşı en büyük hissiyatımız ise, minnet ve şükrandır. Ülkemizin kaderini değiştiren, devrimleriyle tarih yazan, koca bir ülkeyi yeniden ayağa kaldıran, kadını haklarıyla tanıştıran, çocuklara eğitimle aydınlatabildikleri bir gelecek sunan, köylüye ‘efendi’ diyen, Ülkemizi laik ve demokratik Cumhuriyet ile tanıştıran, toplum yaşamından, haklardan, insandan yana ne varsa Türk milletine sunmuş Ata’mıza, ne kadar teşekkür etsek, ne kadar saygı duysak azdır.

Ata’mızın ebediyete intikalinin 82. Yıldönümünde bıraktığı eşsiz mirasını gelecek nesillere aktarmak için çok çalışacağımızı bir kez daha yineliyor; Ata’mızı saygı, minnet ve özlemle anıyorum.”

2 BİN ADET NUTUK DAĞITILACAK

CHP Düzce İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 10 Kasım nedeniyle 2 bin adet Nutuk dağıtılmaya başlandı. CHP Düzce İl Gençlik Kolları Başkanı Emrah İlhan, Atatürk’ün ölmez eseri Nutuk’un yanı sıra, bayrak, koruyucu maske ve gençlere bildiri vereceklerini belirtti. İlhan 500 adeti merkezde olmak üzere toplam 2 bin adet dağıtım yapılacağını ifade etti.