Yaptığı yazılı açıklamada “Düzce’nin Kat artışı sorunu mu vardı?” diye soran İşçi Partisi İl başkanı Fethi Sönmez, “Belediye başkanı dakika bir gol bir dercesine hemen kat artışına girdi. Başkanın geçmiş icraatlarına baktığımızda kat, rant ve inşaat işiyle yakın ilgisini gördüğümüzden Düzceliler adına endişeye kapılmaktayız.” dedi.


Sönmez açıklamasına şöyle devam etti:


“Depremden sonra Düzce de ,yapıların iki kat olmasına karar verildi.Daha sonra üç kata çıkarıldı. Metek Köyündeki Toki inşaatlarında dört kata çıkarıldı. Ardından çatı katı uygulaması denilen çirkin ve inşaatın güvenliğini de riske atan bir uygulamaya geçildi.Son olarak artık inşaatların dört kat yapılmasına karar kılınmış. Konuralp için ise 8,12 hatta hiç kat sınırlaması olmaması konuşuluyor. Şu an dahi Konuralp’te çarpık yapılaşma ve 6 kat inşaatlar devam ediyor. AKP nin Konuralp sevgisi rant ve yandaşlarla ortak imar vurgunu olduğunu en başından söylemiştik.Şimdi adımları atılıyor.


BİZ BU FİLMİ DEPREM ÖNCESİNDE DE İZLEMİŞTİK


Düzce’de kat artışının can güvenliği dışında,hava kirliliği,trafik ve diğer sosyal altyapılar açısından da yaratacağı sorunlar vardır.Bu kararı çıkardığınızda, daha önceden yapılmış olan iki ve üç katlı binaların kat artışları daha büyük riskler taşımayacak mı? Yapı denetimi özel kişiler tarafından yapılmakta.Belediyenin yani kamunun hiçbir sorumluluğu yoktur. Parasını mütahidin ödediği yapı denetimi ile inşaatlar ne kadar güvenilir olur. Düzce şu haliyle dahi; trafiği,yeşil alan yokluğu,hava kirliliği bakımından zor yaşanır bir şehirdir.Yeni kat artışları hem can güvenliği,hem de yaşam kalitesi açısından şehri yaşanmaz hale getirecektir.
Sönmez, Düzce Kamuoyu adına şu soruların cevaplanmasını istedi:


1-Düzce ağır bir deprem yaşamış ve ağır bedeller ödemişken.Tekrar bu kat artışındaki ısrarınızın sebebi nedir.


2-Depremden bu yana Düzce’nin zemin yapısında mı değişme oldu yoksa başka bilimsel verileriniz mi var.
3-kat 2 iken 3’e, 3 ken 4 e hangi gerekçelerle çıkıyorsunuz?


4-Size göre Düzce’de 5-6 ve daha yukarı katlarda inşaat yapılmasında engel var mı?Bu gidişle en son kaç kata çıkacaksınız?


5-Siz karar verirken Jeofizik ,inşaat,çevre mühendisleri mimar ve şehir planlamacılarıyla mı birlikte karar veriyorsunuz;yoksa rantçılarla birlikte mi çalışıyorsunuz?


Sayın Başkan Düzce’yi yaşanmaz hale getirdiniz ve getirmeye de devam ediyorsunuz. Sizin seçilmiş olmanız bu yanlışları yapmanıza onay anlamı taşımıyor.Bundan vazgeçin.Gelin Düzce’nin zemin mikro bölgeleme haritasını yaptırın.Sonra bu işin uzmanları olan mühendisleri odaların temsilcilerini toplayın.Düzce’nin zemin durumunu şehircilik açısından tüm verileri ortaya koyun.Yapacağınız değişiklikleri gerekçesi ve dayanaklarıyla anlatın.Düzce yaşayacağı şehrin güvenliği ve geleceği hakkında bilgilensin.Göstermelik danışmalarla korsan belediyeciliği bırakın.Ben yaparım anlayışını bırakın. Bunun bedeli ağır olur.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır