12 Kasım 1999 yılında yaşanan ve asrın felaketi olarak değerlendiren Düzce Depremi’nin yıl dönümünde Kaynaşlı’da düzenlenen anma programına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Kalabalık bir partili grubuyla Kaynaşlı ilçesine gelen Davutoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Öncü muhabiri sordu

Şahin’in makamında gerçekleşen ve basına kapalı yapılan ziyaret, “Davutoğlu Birol Şahin’e Gelecek Partisi’ne geçmesi için teklif mi götürdü?” sorularına neden oldu.

Öncü Haber muhabirinin bu yöndeki sorusunu yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in kendisini çok iyi ağırladığını, ancak görüşmede siyaset konuşulmadığını söyledi. “Ben buraya siyaset yapmaya değil, deprem şehitlerini anmaya geldim.” diyen Davutoğlu, Gelecek Partisi’ni kurduktan sonra Türkiye’nin hiçbir belediye başkanında Şahin’in gösterdiği misafirperverliği görmediğini ifade etti.

“Birol Şahin bugün bizi en iyi şekilde ağırladı”

Kendisine gösterdiği ilgiden dolayı Başkan Şahin’e teşekkür eden Davutoğlu, “Ben Türkiye’nin diğer illerine gittiğim zaman valilerden ve belediye başkanlarından randevu talep ederim. Ama özellikle son 8 ayda benim gittiğim illerin valileri ve belediye başkanları hemen izne ayrılır. Ama Birol Başkanımız gerçekten bizi bugün Anadolu kültürüne yakışır şekilde son derece iyi ağırladı. Bu misafirperverlikten ötürü kendisine ve şahsı adına tüm Kaynaşlı halkına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Şahin’den Öncü Haber’e açıklama

Öte yandan Öncü Haber’in telefonla ulaştığı Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ile belediyede gerçekleştirdikleri özel görüşmede siyasete değinmediklerini belirterek, “21 yıl önce yaşanan deprem afetini konuştuk. Kendisini Kaynaşlı’nın misafirperverliğine yakışır şekilde ağırladık.” dedi.

Haber: Savaş ARI