Tek adaylı 2. Olağanüstü Kongre'de bin 405 oyla AK Parti'nin yeni genel başkanı seçilen Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 65. hükümeti kurmak üzere Başbakanlık görevini aldı. MKYK listesinin önemli ölçüde değiştiği kongrede yeni yönetimin oluşması sonrası şimdi, bakanlık koltuklarına oturacak isimler için Başbakan Yıldırım'ın yapacağı açıklama bekleniyor. 65. hükümetin kurulması sonrası ise Düzce'nin süreçten nasıl etkileneceği merak ediliyor.

Oyuncak OSB ve fındık için söz vermişti

Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a devreden Ahmet Davutoğlu'nun Düzce için verdiği bir takım sözlerin yeni hükümette karşılığını bulması umut ediliyor. 15 Nisan'da 81 tesisin açılışı için Düzce'ye gelen Eski Başbakan Davutoğlu, oyuncak OSB için "müjde vereyim" diye başladığı sözlerine "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla konuştuk, inşallah Düzce’de oyuncak ihtisas organize sanayi bölgesi kuracağız, milli kültürümüze uygun oyuncakların üretim merkezi Düzce olacak." demiş fındık konusunda ise "Düzce iline alan bazlı fındık desteği kapsamında bugüne kadar 370 milyon lira ödedik. Bu arada fındık fiyatlarıyla ilgili sıkıntılarınızı biliyorum, bu sıkıntının aşılması için de arkadaşlarımıza talimat verdim. Gerekli çalışmalar yapılır, ama hiçbir zaman fındık üreticimizi üzmeyiz." demişti.Düzce için önem taşıyan bu iki önemli konunun akıbetinin, yetkili ağızlardan yapılacak açıklamalarla netlik kazanması bekleniyor.

"Düzce bu seçimden en iyi şekilde faydalanacak"

Öte yandan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, hafta sonu gerçekleşen AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde tek aday olarak katıldığı seçimlerde genel başkanlık koltuğuna oturan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım için yayımladığı tebrik mesajında “Yeni başbakan Düzce için bir şanstır” ifadesini kullandı. Düzce'nin bu seçimden en iyi şekilde faydalanacağına şüphe duyulmaması vurgusu yapan Keleş, yepyeni gelişmelerin kapısının açılacağı öngörüsünde bulundu.

HABER;C.ÜSTÜNER